Home » Авторски страници

Бизнес срещи по време на посещението на Р. Плевнелиев в Бразилия

2016.02.02 Няма коментари
Spread the love

Българската бизнес делегация, придружаваща президента Росен Плевнелиев по време на неговото официално посещение в Бразилия, което започна на 31 януари и ще продължи до 3 февруари, започна вчера работната си програма със срещи с бизнесмени от щата Минас Жерайс.

thumb_main_2

Щатът Минас Жерайс /Minas Gerais/ се намира в югоизточната част на Бразилия и е третият по размер на брутния вътрешен продукт (БВП) сред 27-те щата. Той е четвърти по територия и втори по население бразилски щат с над 20 млн. жители. Заема централно и стратегическо положение в Бразилия, близо до основните пазари на страната. Главният град Бело Оризонте се обслужва от основните федерални магистрали, които свързват града с големите градски центрове на Бразилия и с големите морски пристанища.

thumb_main_3

В щата се произвеждат големи обеми желязна руда, цимент, кафе и мляко,  автомобили и текстилни продукти. Изявен е в редица други сектори, като минно дело, стомана, електроника, хранителни продукти, производство на дрехи и обувки. В него е най-голямата концентрация на биотехнологични компании в страната, втори е по броя на автомобилните производители, втори по обем на производството от металургичната промишленост, както и по брой на отглеждани стада говеда.

thumb_main_1

Интересът за срещите бе провокиран от почетния консул на Р. България в Бело Оризонте Ренато Русеф, с чието съдействие бе осигурено участието на повее от 15 бразилски бизнесмени от секторите: компютърни технологии, консултантски и правни услуги, минно дело, металургия, както и представители на държавни агенции и институции, които се срещнаха с българските фирми. На срещата присъстваха още представители на местния парламент, както и останалите почетни консули на България в Бразилия.

Изразен бе интерес от страна на бизнес средите в Минас Жерайс за посещение в България през 2017 г.

thumb_main_33

Работната програма на делегацията продължи със срещи с представители на Агенцията за насърчаване на инвестициите и търговията – APEX и Конфедерацията на асоциациите на търговските палати в Бразилия – CACB.

 

Ива Иванова,

БТПП

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.