Home » Авторски страници, политика

Възможна ли е промяна в България (видео)

2016.01.13 Няма коментари
Spread the love

Изгледайте милиони пъти видяното видео с участието на световната футболна звезда Кристиано Роналдо от Португалия, настоящ играч на “Реал Мадрид”, и нека го коментираме.

Телевизиите и повечето съвременни медии така ни обработват, че за все повече хора днес външният вид и положението в обществото се оказват много по-важни от действителните човешки качества и таланти.

В това видео добре се вижда как отношението на околните се променя според това коя е личността и дали тя е известна, а не според нейните умения. Този видеоматериал се опитва да ни научи да ценим другия заради неговите уникални човешки способности.

А какво се случва при представителната демокрация? Eто ви един кандидат за депутат за българския парламент…

.
EuCh_genius006

За този природен артист се оказа, че е избран в Парламента от Кюстендилски избирателен район, независимо, че много други кандидати са получили повече гласове от него!

EuCh_genius007

А знаете ли #КОЙ депутат е това?

EuCh_genius008

А този евродепутат?

EuCh_genius011

Не, разбира се, такива като дядо Добри няма как да бъдат избрани у нас…

EuCh_genius009

И не Светецът от Байлово е награждаван от църквата ни…

EuCh_genius010

Нито пък учителя Теодосий Теодосиев, изучил стотици млади физици, има кой да го награди.

На тази снимка виждате експрезидент, премиер и бивша принцеса да откриват паметник на Тодор Живков.

EuCh_genius013

И вероятно бих могъл да се съглася с някои от вас, че това е нещо нормално, ако в същото време бившите комунисти не се отрекоха дори от гения на Никола Йонков Вапцаров и нито един от онези горе не посети гроба му при честването на 100-годишнината от неговото рождение.

EuCh_genius016

Снимката, която следва, е на Григорий Перелман – водещ математик в света, отказал се от много награди, включително и от един милион долара.

EuCh_genius005

А това е Илия Минев – излежал общо 33 години в затвори и концлагери (повече от световноизвестния Нелсън Мандела).

EuCh_genius003

Илия Минев не само не бе предложен за депутат след 10 ноември 1989 г., но бе оставен в изолация и забвение повече от 10 години, докато не почина в самота.

EuCh_genius002

В същото време ето #КОЙ управлява половин България…

Не 26 години, а 70 години партиите в България ни налагат един модел, в който само хора от техния апарат са достойни да управляват. Тяхна тайна мечта е да ни зомбират ето като тези.

И ние като хипнотизирани не виждаме достойните хора сред нас, тъй както във видеото испанците не обръщат внимание на дриблиращия, но преоблечен Роналдо.

EuCh_genius019

Това е мъчещият пианото Путин, получаващ овации от политици и артисти.


.

А това е бездомник от улицата, в изпълнение на собствена музикална пиеса.


.

Възможно ли е в политиката у нас да попадне по-добър политик от тези тук…

EuCh_genius018

Възможно е, ако повечето от нас го поискаме.

И приложим принципите на директна демокрация, като се преборим за правото за отзоваване на депутатите и кратки срокове във властта.

Така, както го поискахме ние в “Рецепти за спасение за България“, и както решиха да го въведат в разрастващия се Български съюз за директна демокрация /БСДД/.

Потърсете ни в интернет – търсете “Рецепти за спасение за България” и БСДД .

Необходими са само 2,5 хиляди души български граждани (колкото е населението на едно малко градче), за да се даде начален тласък на бъдеща промяна. Бъдете част от тази промяна – включете се в БСДД, чиито идеи освен директна демокрация, включват и Базов доход, и Енергийна реформа и независимост.

Този новосъздаден съюз се опира на три основни стълба:

Първо – масово включване на обикновените граждани във вземането на решенията, в управлението на страната. И това ще се постигне по един безусловен начин с въвеждане на радикалния политически инструмент, но използван успешно от векове в човешката история – ИЗБОРИТЕ чрез ЖРЕБИЙ, като единствената реална съпротива срещу олигархията. Щом в най-развитите държави съдебните заседатели се избират чрез жребий, защо и политиците да не избираме по този начин? Нали те сами се определят като слуги на народа!

Второ – директни инвестиции в гражданите, използвайки всеобщ базов доход – чуйте повече за него тук във видеото.


.

Питате откъде ще дойдат парите за Базовия доход? Оттам, откъдето ги намират и другите държави, и така стигаме до третия стълб на БСДД – ефективна, природосъобразна и достъпна енергия.

Според действащ депутат от българския парламент, сред неговите колеги в НС има над 140 души с фирми, които произвеждат, купуват, пренасят или посредничат и търгуват в чужбина с енергията, произвеждана у нас.

Атомният физик и дисидент Георги Котев ни показва, че България има изключително висок износ на електричество на човек от населението, много повече и от най-големите износители – Франция и Германия. И в същото време цените са непосилни за обикновените хора, а НЕК е пред фалит. Възможно ли е това!

EuCh_genius020

Възможно е при така наречената “представителна демокрация” у нас – при липсата на независима съдебна власт, корумпирана изпълнителна власт и при наличието на послушни и беззъби медии? – Промяна не е възможна дори след смъртта на незаменимите ни ръководители. Ние се надсмиваме на сълзите в Северна Корея, но се различаваме само по това – неизменно избираме това, което ни предлага олигархията.


.

Не бъдете зомбирани!

Потърсете талантливите хора сред вас – доведете ги в БСДД, която ще им даде възможности за включване в реалната политика.

БСДД предлага абсолютно нов подход към решението на кардинални въпроси като: доходи, енергетика и изборен процес. Присъединете се сега, разпечатайте декларацията на БСДД:

http://www.budd.bg/declaration/

Попълнете я и ни пишете за да ви дадем адрес за изпращане.

Влезте в групата ни https://www.facebook.com/groups/buddbg/

Разкажете и споделете този текст и линк на човека до вас!

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.