Home » Авторски страници, любопитно

Българин в Чикаго попадна неочаквано в централните новини

2016.01.05 5 коментари
Spread the love

Димитър Стаматов, роден в София, но от 16 години живеещ в Чикаго, вчера неочаквано и за него попадна в централните новинарски емисии

.

Clipboard03petra

Димитър Стаматов между Бил Клинтън и Доналд Тръмп

CBS News, ABC Chicago, NBC Chicago, PBS, Chicago Tribune, Yahoo News – това са само част от медиите, които отразиха една важна стъпка в неговия живот – сключването на граждански брак с родената в Канада Кинзи Фризъл.

Куриозното бе това, че младата двойка предварително бе заявила на родителите си, че за тях по-важната дата е 11 юни 2016 г., за когато е насрочена официалната църковна сватба и не смятат подписването, планувано за днес, 5-ти януари, да бъде разгласявано и на него да присъства някой друг, освен необходимият по закона свидетел.

Оказа се обаче, че и свидетел не им е нужен, тъй като тази роля бе поета от присъстващите журналисти, а свидетелят, близките и всички останали научиха новината от телевизионните екрани.

В последствие разбрахме, че всичко това се е случило толкова бързо и неочаквано, защото те се оказали първата двойка за новата 2016 година, която е получила свидетелство за граждански брак в Daley Center в Чикаго.

Димитър и Кинзи, пътувайки в понеделник сутринта за работа и облечени делово и непразнично, се отбили в кметството 15 минути след отварянето му и подали документите си, за да бъдат те оформени за след 24 часа, какъвто е срокът преди подписване.

Очакванията им били, че след почивните дни в офиса ще има опашка, но… вместо това били поканени в кабинета на завеждащия отдела, а там последвала подготвената изненада.

Всяка нова година клеркът Дейвид Ор осигурява безплатна сватбена церемония за първата двойка, която получава свидетелство за брак от неговия кабинет. Както се съобщава в новините – след познанство от две години и половина, те са били оженени за две минути и половина.

Clipboard04petra

Димитър и Кинзи, родени в противоположни краища на света преди 26 години, но събрани от съдбата в Чикаго, са получили в кметството и сватбени подаръци от различни спонсори за около 800 долара: престой за един уикенд в Palmer House Hilton, куверт за ресторант, цветя, билети за шоу, художествена фотография с изглед на Чикаго и др.  След сватбата в Канада, те ще посетят България, където живеят повечето от роднините на Димитър.

Всички водещи на новините им пожелаха дълъг и щастлив семеен живот.

Присъединяваме се към пожеланията, още повече, че много от читателите ни знаят за връзката на Еврочикаго с фамилията Стаматов, която се надяваме, не след дълго, да има нов наследник!

Вижте по-долу специалното видео, записано от кметството, за скромното тържество. Други публикации и видеоматериали може да намерите тук, тук, тук, тук или тук.
.


.

По-долу следват още няколко снимки на публикациите в медиите.
.
Clipboard09petra
.
Clipboard20160104mk003
.
Clipboard20160104mk002

.

Clipboard20160104mk008.

5 Comments »

 • В said:

  Честито! Да са живи и здрави младоженците и да народят много внучета. Все такива, като тях умни и работливи!

 • Andrey said:

  Засега двойката е в новините между Тръмп и Клин, надяваме се скоро да е НАД тях !

  Иначе – здраве и късмет и на двамата, плюс търпение на сватовете желая! 🙂

 • OIFVet said:

  Честито!

 • :)) said:

  .

  .

 • Kalina said:

  Честито! Нека късметът и любовта са постоянни спътници на младоженците! Много радост и щастлив семеен живот!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.