Home » Авторски страници

Цв. Цветанов е прав – в България няма олигархия!

2015.12.14 Един коментар
Spread the love

Публикация на Новини ни съобщава (вж. снимката по-долу):

euch20151213a03
.
Ето и мнението на Николай Гусев по въпроса (изразено във Фейсбук):

Разбира се, че в България няма олигархия!

Щото, за да възникне олигархия, са нужни понякога столетия фамилни натрупвания.

Тук, в “пост” комунистическа България най-долните членове на комунистическата Номенклатура си легнаха просяци и се събудиха мултимилионери – кой с куфарче долари, кой с шифрован номер на сметка в Швейцария, кой с куп задгранични дружества… И като почнаха едно крадене, едно грабене – еша си нямат в хилядогодишната история на България!

Та:

– в България няма олигарси – има ПЛУТОКРАТИ – незаконно забогатяла комунистическа

Номенклатура, непотично възпроизвеждаща се с последващи поколения синове, дъщери, внуци и правнуци;

– унищожиха дори своята собствена стопанска Номенклатура – да не им се пречка в краката със своите доказани качества, довели социалистическа България до 24-о място по жизнен стандарт (днес е на 56-о, т.е. с 32 места надолу);

– а в монархофашистка България през 1939 г. бяхме на 10-о място в света и 7-о в Европа по жизнен стандарт – благодарение забраната на политическите партии – днес няколкостотин!

Няма, няма олигархия в България…

.

One Comment »

 • Читател said:

  Konstantin Pavlov:
  Имам един много любим цитат от Вацлав Хавел – „Едно от моите изненадващи познания в областта на „високата политика” е, че проявата на вкус е по-важна от каквото и да било политоложко образование. “
  Дълго време се чудех защо ли е така, и накрая имам теория – защото за да придобие добър вкус, човек трябва непрекъснато да се подлага на изпитите и изпитанията на големите произведения на изкуството, и да ги издържи всичките успешно, а това не е хич малко усилие и самообразование.
  Тези, които виждате в момента да правят глупости, да разменят кон за кокошка и да искат всичко сега, вместо да почакат малко за да получат повече, просто не са чели достатъчно смислени книги през живота си, не са отишли на достатъчно смислени изложби и не са дали достатъчно пари за музеи. Или пък ако са направили всичко това отгоре, нищо не са научили.
  Това е само теория, разбира се.
  .

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.