Home » Авторски страници

Нури Джурин: Честит празник

2015.12.25 Няма коментари

мм

Нека да е честит празникът на всички мои съграждани, на всички мои сънародници в България и извън нейните предели. Един от най светлите празници за Християните и техните семейства, изпълнен с много топлина, любов и обич; изпълнен със съпричастие, със състрадателност, с вяра. Защото пред Бога всички сме равни – и тези с скъпите вещи, и тези със скъпите аксесоари и какви ли не още неща. Една традиция, която са завещали предците ни – да изхвърлим злобата, омразата, ненавистта и да дадем с душата си и сърцето си, да подадем ръка и да не търсим отплата за това, което сме дали.

Днес е Коледа и нека да направим така, че Коледа да бъде от 25.12.2015 г. до 25.12.2016 г. Всеки един изминал ден да бъде – Любов, съпричастие, състрадание, както пише в светите писания, както са ни завещали и предците.

Поздравявам всички мои приятели – Християни, всички мои познати и непознати. Бъдете много, ама много здрави през цялата година – защото има ли здраве, има всичко; бъдете усмихнати, отхвърлете лошотията от вас; нека да се стремим да бъдем човеци, защото то е присъщо само на нас, нека да отворим сърцата си за просветление.

Няма значение какви сме по цвят, по религия и по убеждения – Исус е дошъл за всички на тази земя – и да си припомним как множество хора от различни народи в древността са прекосявали големи разстояния, за да видят Исус от Назарет. Нека и ние така да бъдем заедно – да не делим снопа с пръчките, а да сме едно цяло – и тогава знам и съм убеден, че България ще пребъде.

Бог да ни пази и закриля, където и да сме.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК.

 

Нури Джурин

Якоруда, 25.12.2015 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.