Home » Авторски страници, българи зад граница

Коледа в Българското училище в Ричмънд

2015.12.30 Няма коментари
Spread the love

IMG_0059

Коледа е най-магическият, най-изпълненият с очаквания и сбъднати мечти, празник. На Коледа пишем писмо до Дядо Коледа, а понякога на белия лист остават бледи следи от сълзи – сълзи от радост ,сълзи от силна вяра, сълзи от нови очаквания. В тази магическа нощ добрите феи бдят над нас и ни даряват със сила и доброта, с желание за безброй красиви и състрадателни дела.

Тази година Коледното тържество на нашето училище “Зора” в Ричмънд се проведе на 20 декември в сградата на училището, със съдействието на учители и родители. Тържеството бе подготвено с много любов от художествените ръководители Таня Тошева и Весела Стефанова, и музикалните ръководители Лиляна Симова и Траяна Станкова.

12415539_10206260584692510_135030956_o

Посрещнахме Дядо Коледа с много надежди и усмивки, а той дари на всички деца от училището и детската градина желаните подаръци. Присъстваха родители, учители и гости – всички с Коледно настроение и надежди.

Учениците изнесоха кратка художествено-музикална програма. По стара Българска традиция децата размениха подаръци помежду си и това повдигна още повече настроението им.

IMG_0018

А пък томболата – там за всеки имаше по нещо – така и възрастните станахме деца и си спомнихме за Коледните празненства преди години в България.

На Коледната ни трапеза имаше баници, сърмички и други вкусотии на българската кухня. Българският дух бе навсякъде и във всеки. Благодаря на всички дошли с Коледно настроение на нашия празник!

.

Ирина Кушлева,

Ричмънд, Вирджиния

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.