2024-04-18

2 thoughts on “Слънчогледи

  1. Поредното разделение на българите.
    Кажете ми моля ви ние българите можеме ли да правин нещо по добре от това да се разделяме? Разделяме се от патриотисъм и се разделяме от меркантилност, делиме се на партии им всяка партия се дели на фракции. Фракциите пък на групички а групичките на двойки и тройки. Всяка една тройка си има предател а във всяка една двойка единият е доносник.
    Чалнати ли сте бе хора? Не виждате ли, че ще ни отняма на лицето на тази земя и не защото враг ни е унижтожил а защото сами сме си най-големите душмани.
    Сега какво? На заминали и останали ли ще се делим?
    Деси, ако се чувстваш добре в България аз много се радвам за тебе. Наистина.
    Лидия, ако кафето в Германия е по-хубаво да ти е сладко.
    Хайде да престанем с това сравнение. Нека да говорим за това, което ни обединява ако има такова нещо. А ако няма то поне да си имаме уважението и да не забравяме, че всинца ни една майка ни е раждала. Майка България!

  2. ,,Те няма никога да се върнат в България. Защото тук се връщат само неуспелите и пенсионираните. Първите, за да се отдадат на примирението да бъдат бедни и хленчещи, или да въртят безнаказано далавери, а вторите, за да харчат западните си пенсии в евтината ни родина.,,

    Ние, неуспелите, както ти казваш Николай…някой от нас се завърнаха и повярваха, че тук, в България е мястото ни. Инвестирахме всичките си пари в българската икономика. Ние, неуспелите деца на прехода останахме тук, макар че България се държи с нас, като мащеха с децата си.
    Ние, неуспелите знаем как се живее в цивилизования свят. Знаем, но не можем да стоим там вечно. И не искаме.
    Тук е нашето място, далеч от лицемерието и фалша на западните цивилизации.
    Тук, където отглеждаме истинските розови домати и не живеем, за да работим.
    Мога още да изброявам, само ще кажа, че гъз /извинявам се/ знае и 2 и двеста.
    Лакомията към материални облаги,уж охолен живот, скъпа кола и безброй лъскави боклуци доведе хората до имиграция и до каторжнически труд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *