Home » Избрано

За първи път българка номинирана за “Най-добър учител в Света”

2015.10.05 Няма коментари

На днешния 5-ти октомври – Международния ден на учителя, за първи път българка ще бъде номинирана за приза „Най-добър учител в света“. Това е директорката на 60 ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в софийския квартал “Бенковски” Таня Борисова, информира Vesti.bg.

655-402-gugyl-dudyl-uchitel-denТърсачката Google почете със специален дудъл Международния ден на учителя 5 октомври. Датата се чества официално по инициатива на ЮНЕСКО от 1994 г. насам, като повече от 100 държави го отбелязват всяка година. Неговата цел е да мобилизира подкрепа за учителските организации и така да се гарантира, че те ще са в състояние да отговорят на потребностите от знания на бъдещите поколения.

Наградата за най-добър учител ще се връчи за втора поредна година. Победителят се избира сред учители, номинирани от целия свят. Наградата е 1 млн. долара, но тя се дава за каузи и благотворителност.

Кои са най-добрите училища в България може да се види във видеото:

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.