Home » Избрано

Пеевски декларира частните си интереси

2015.09.04 Няма коментари
Spread the love

Александър Колев, в. “Сега”

.

Ирена Кръстева и Делян Пеевски. Снимка: "Дневник"

Ирена Кръстева и Делян Пеевски. Снимка: “Дневник”

Депутатът от ДПС Делян Пеевски декларира частните си интереси в специалния парламентарен регистър за възможен конфликт с работата му като народен представител. Досега той беше декларирал, че няма несъвместимост, нито частни интереси. На 21 август обаче е подал декларация по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Тя е качена на страницата на Народното събрание на 2 септември. С документа Пеевски декларира, че вече има частни интереси. По закон той е длъжен да декларира това в седмичен срок от промяната. До този момент депутатът винаги е твърдял, че няма участия в търговски дружества, че няма кредити, че не е управител на фирми.

“Придобил съм 50 на сто от Балканска медийна компания, 50 на сто от “Био уотър”, 50 на сто от “Био уотър инвестмънт”, 49 на сто от компанията “Ал Интисар Дженерал Ентерпрайсис ко л.л.ц” и 90 на сто от “НСН инвестмънт ООД”, е записал ръкописно в новата си декларация Пеевски. Именно последната декларирана компания е едноличен собственик на “Табако инвестмънт” – собственик на 5 на сто от Булгартабак холдинг.

През последната седмица стана ясно, че майката на Пеевски – Ирена Кръстева, му е прехвърлила 50 на сто от Балканска медийна компания. После стана ясно от справка в Търговския регистър, че депутатът и майка му са придобили 5 на сто от акциите на Булгартабак холдинг. Всъщност новото от декларацията му е притежаването на “49 на сто от “Ал Интисар Дженерал Ентерпрайсис ко л.л.ц”, която по всичко изглежда е чужда компания.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.