Home » Избрано

Фрогнюз: За 12 м. фирма на Пеевски печели 18 обществени поръчки за 57 млн.

2015.09.09 Няма коментари
Spread the love

Нов световен рекорд постави фирма “Водстрой 98”. Само за 12 месеца тя е спечелила 18 обществени поръчки за близо 57 млн лева. “Водстрой 98” е смятана за собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски – неофициално. Това пише в свой материал Frog news. Ето още какво се съобщава в този материал:

Част от списъка със спечелените обществени поръчки. Източник: Фрог нюз

Част от списъка със спечелените обществени поръчки. Източник: Фрог нюз

Доскоро той отричаше да има какъвто и да е бизнес, но само за месец името му се появи като собственик в “Балканска медийна компания” и “Булгартабак”. Много е възможно до дни същото да стане и с “Водстрой 98”, където официално Пеевски да придобие част от акциите.

Цветан Василев, мажоритарен собственик на КТБ, е категоричен, че открай време именно Пеевски е скритият собственик на “Водстрой 98”, за което имало доказателства. В някои медии фирмата е наричана “любимец на властта”. Броят на спечелените обществени поръчки подсилва това твърдение.Пълен абсурд е фирма като “Водстрой 98” да изпълни сама спечелените поръчки, защото няма нито ресурс нито капацитет да го направи. Тя наема подизпълнители, на които поставя почти неизпълними условия, а често бави плащанията към тях или дори не ги изпълнява. Това е известно на възложителите, но те си затварят очите, заради политическия натиск, коментират членове на Камарата на строителите. Според тях от няколко години “Водстрой 98” е монополист в печеленето на поръчки, които други извършват.След като КТБ бе срината, в източник на средства за “Водстрой 98” се превърна Българската банка за развитие. Тя вече е персонална банка за Пеевски и бизнеса му. Принципал на ББР е министърът на финансите Владислав Горанов.Банката е основен кредитор на „Водстрой 98“. През август 2014 г., когато КТБ бе убивана публично, именно ББР спаси „Водстрой 98“ като покри задълженията на дружеството към КТБ. Данните в Търговския регистър обаче показват, че експозицията на ББР към Пеевски продължава да се увеличава. През октомври същата година ББР е отпуснала нов кредит на „Водстрой 98“ и вече общата експозиция надхвърля 50 млн. лв.По подобен начин действа и “Балканска медийна компания”, на която ББР отпуска пари “при поискване”.

Списък на обществените поръчки

Източник: Фрог нюз

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.