Home » Е-Списание

Дебат в София: Как се руши свободата на словото в България?

2015.09.22 Няма коментари
Spread the love

На 25 септември т.г. в Центъра за култура и дебат “Червената къща” в София ще има дискусия на тема “Как се руши свободата на словото в България?”. Дискусията ще се проведе от 17 до 20 ч. местно време в Червената зала на Центъра.

11150924_10153182566442283_3566152145335519961_n

В описанието на планираната дискусия се казва:

Не е нужно да се цитират изследванията на “Репортери без граници”, за да се констатира, че в България има системен и дългосрочен проблем със свободата на словото. Какви са причините за цензурата и самоцензурата в медиите? Как те са обвързани с формите на финансиране? Какви са приливите и отливите при взаимното влияние между медиите и гражданското общество?

В дебата ще участват: Петко Георгиев (журналист, международен медиен консултант): “Професионален и граждански контрол върху цензурата и самоцензурата в българските медии”; Спас Спасов (журналист от в. “Капитал” и сайта Dnevnik.bg): “Финансирането на медиите през държавните и общински бюджети като канал за установяване на контрол върху редакционната им автономия”; проф. Нели Огнянова (експерт по медийно право, СУ “Св. Климент Охридски”): “Финансиране и свобода на медиите”; доц. Георги Лозанов (председател на Съвета за електронни медии (СЕМ)): “Медиите и гражданското общество след протестите от 2013 г.”. Модератор: Пролет Велкова (журналист, Дарик радио).

Дискусията е организирана от Фондацията за хуманитарни и социални изследвания – София (ФХСИ) в рамките на проект “Гражданска практика за студенти и учители: Протестите след 2011 г.”, финансиран по Програмата на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Фейсбук страница за дискусията – тук.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.