Home » Избрано

Арестуваха протестиращите пред НС Николай Колев – Босия и Дончо Дудев

2015.09.16 Един коментар
Spread the love

Николай Колев-Босия и Дончо Дудев бяха арестувани пред парламента тази сутрин. Двамата не се съобразиха с ограниченията, поставени пред протеста им, съобщи Нова телевизия.

Доматената фиеста пред парламента от миналата седмица беше с амбиция да продължи в по-широк формат. Според решението на общината обаче протестът не можеше да се проведе пред служебния вход на НС, а в градинката пред Софийския университет. Това решение не се хареса на известните протестъри Николай Колев и Дончо Дудев.

„Полицията се опитва да ни спре да изразим гражданския си протест. Взеха ни личните карти, пишат протоколи”, заяви пред Нова телевизия Дончо Дудев минути пред да бъде отведен.

„На идиотски заповеди няма да се подчиня”, заяви Николай Колев. „Не замерям НС, замерям депутатите”, добави той.

Двамата протестират заради КТБ, нередностите в сектор „Енергетика”, избирането на Мая Манолова за омбудсман, закона за референдумите.

Източник: Novanews.bg

One Comment »

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.