Home » българи зад граница, Е-Списание

Ралица Василева и Нери Терзиева в амбициозен тв проект

2015.08.30 Един коментар
Spread the love
Нери Терзиева

Нери Терзиева

Журналистките Ралица Василева и Нери Терзиева правят нова българска телевизия BIT – пише в. “24 часа”.

Всъщност, вероятно става дума за разрастване на съществуващата вече BiT TV. А новото изглежда е, че работилата дълги години в Си Ен Ен Ралица Василева ще води от Чикаго централната новинарска емисия на български език. Тя ще е шеф на студиото в Чикаго.

Централната емисия на български ще се излъчва в България от 19.30 ч. местно време. В 3 ч. сутринта българско време, 19 ч. чикагско,  ще има друга централна емисия, която ще е за зрителите в САЩ. Нея ще я води Ясен Дараков.

Ръководител на този проект, който е предвиден да стартира на 14 септември, е Нери Терзиева.

 

One Comment »

 • Chicago said:

  Миглена Ангелова ще прави телевизия с 10 милиона евро
  Звучи мащабно, но би било смешно, ако аз не се движа в тази посока”, споделя мадам „Искрено и лично”

  Откакто миналата година от Тв7 свалиха емблематичното й предаване „Искрено и лично”, за Миглена Ангелова не се чуваше почти нищо, пише HotArena! С това като че ли се създаде впечатлението, че „дамата в червено” се е отказала от телевизията. Нищо подобно!
  Оказва се, че през цялото време, в което бе извън светлината на прожекторите, Миглена не е бездействала, а е работела усилено по цели два проекта. И то доста мащабни.

  Докато умувала над амбициозни бизнес планове, Миглена съумявала да се труди и върху странични, по-малки проекти, с които закърпвала бюджета си. Бившата тв водеща правела филми с колеги от Дания и Русия. „С датчаните правим анкетни карти за техни предавания с психологическа тематика, а с руснаците – филми за българи в Русия и руснаци в България”, разяснява Миглена.

  Наскоро оправната телевизионерка финализирала двата си големи проекта. Първият е съвместен. Миглена работи с китайски телевизионен канал за икономически новини, част от „Шанхай Медия Груп”. Тя е съпродуцент и с колегите си ще снимат филм за България през септември. Лентата ще бъде излъчена през ноември в Китай, Сингапур и Хонконг.

  „Идеята е следствие от случайностите, които никога не са случайни в живота”, разяснява журналистката. С колегите от „Шанхай Медиа Груп”, част от която е и канал CBN, се запознала след като те прочели нейна статия за медиите в Централна Европа, публикувана в Китай. Ангелова се свързала с тях чрез свой познат, който работи като адвокат от 13 години в Шанхай. Двамата вече работели по няколко проекта, а сега движат и този за филм за България, предназначен за китайския канал CBN.

  „Смятам, че България не трябва да залага толкова много на европейските проекти, а по-скоро бъдещето на държавата е в намирането на инвеститори, които да произвеждат тук нещо. Моята продуцентска къща ще предостави цялата информация, върху която колегите от Китай да изградят своя сценарий.

  Правата са техни, но пък те ни предоставят възможност всеки, участвал във филма, да получи копие от него на китайски и английски и да го използва за свои промоционални цели”, разяснява Миглена. Тя вече е набелязала емблематични места у нас, които да представи в Китай. Като например Седемте рилски езера, Созопол, Несебър, Велико Търново, няколко големи винарски изби, етнографския комплекс Дамасцена до Казанлък.

  Докато се подготвя за снимките на филма, който ще бъде излъчен в праймтайма на CBN със 100 милиона аудитория, Миглена Ангелова завършва друг грандиозен проект. Бившата тв водеща е решила да прави собствена телевизия. „Звучи мащабно, но би било смешно, ако аз не се движа в тази посока”, споделя мадам „Искрено и лично”.

  Миглена вече има готов бизнес план. Трябват й „само” 10 милиона евро. Бившата водеща не смята, че е невъзможно да намери инвеститор, склонен да рискува толкова голяма сума. Дори напротив, Миглена вече води преговори с няколко заинтересовани от проекта й компании.
  Добави в FacebookTweet

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.