Home » Авторски страници

Бронзовата глава на Севт III ще бъде изложена в Лос Анжелис

2015.07.15 Няма коментари
Spread the love

index

Бронзовата глава на тракийския владетел Севт III от фонда на Националния археологически институт с музей при БАН, която бе един от основните акценти в неотдавнашната изложба с тракийско изкуство в Лувъра, е включена и в експозицията на откриваща се в музея “Пол Гети” в Лос Анджелис изложба. Тя е под надслов “Власт и патос. Бронзови скулптури от елинистичния свят” и ще бъде открита на 28 юли т.г. В нея ще бъдат представени общо 50 бронзови произведения на изкуството от античността.

Организатори на тази изложба са музеят “Пол Гети”, Фондация “Palazzo Strozzi” – Флоренция, Националната художествена галерия във Вашингтон, с участието на Soprintendenza per i Beni Archeologici della Toscana. Тя се реализира и с подкрепата на Федералния съвет по изкуствата и хуманитарните науки в САЩ. Изложбата ще продължи до 1 ноември.

Главата на Севт III бе открита от покойния вече археолог Георги Китов (1943-2008) в Долината на тракийските царе в България.

 

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.