Home » Е-Списание

ЦИК започва разяснителната си кампания за местните избори

2015.07.06 Няма коментари
Spread the love

Централната избирателна комисия (ЦИК) започва от днес, 6 юли 2015 г, разяснителната си кампания за предстоящия местен вот под мотото “По-близко до избирателите”. Това съобщават от комисията.

Clipboard02izbori Между 6 и 24 юли членовете на ЦИК ще посетят всички 28 областни центрове в страната, за да запознаят представителите на администрацията, ангажирана с организационно-техническата подготовка на изборите, с важни моменти в подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и кметове.

Те ще отговорят на въпроси на граждани и медии, свързани с упражняване на правото на глас, изискването за уседналост, гласуването с преференции и др. Срещите ще бъдат открити като всеки гражданин може да се информира за деня, часа и мястото на провеждането им от интернет страницата на ЦИК и на съответната областна администрация.

На 6 юли представителите на ЦИК ще бъдат в Силистра, Русе и Бургас. На 7 юли – в Разград, Търговище, Шумен, Ямбол и Сливен; на 8 юли във Велико Търново, Габрово, Добрич, Стара Загора; на 9 юли – Варна, Пазарджик; на 13 юли – Смолян, Видин; на 14 юли – Кърджали, Хасково, Монтана, Враца; на 15 юли – Пловдив, Ловеч, Перник, Кюстендил; на 16 юли – Плевен и на 17 юли в Благоевград.

Чуйте мненията на различни експерти по въпроса за референдума, изказани в ефира на БНР.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.