Home » Авторски страници, българи зад граница

Чуднотека “Малката България – 2015”

2015.06.01 Няма коментари
Spread the love

eliza

За пета поредна година Чуднотеката на Малко българско училище отвори гостоприемни врати за повече от 60 малчугани от всички райони на Чикаго. Тази година в разширен състав и за удобство на родителите в два района – Elk Grove Village и Mount Prospect. Забавлението започна тази събота, 30 май, във филиала в Mount Prospect, с гостуването на акордеониста Наско Димитров. Децата пяха и танцуваха, и дадоха сериозна заявка за участие в бъдещия му фолклорен оркестър със своите гъдулка, кавал и гайда!

akordeon

Чуднотека “Малката България” е най-значимото лятно събитие за българчетата, живеещи в Чикаго и прилежащите му квартали. Всяка година те се събират в приветливите и просторни стаи на Чуднотеката и се отдават на игри и забавления до насита. Тази година децата са разпределени в четири възрастови групи.

pyzel

Десет учители ще пресъздадат родната българска атмосфера и ще поведат своите възпитаници на пътешествие до древните български столици при българските царе и царици, ще разкрият за тях красотата на златните български съкровища.

кръгче

Всяка събота талантливите хореографи на Малко българско училище ще обучават децата на най-популярните български народни танци. Ще има срещи с фокусник, футболни тренировки, посещение на пожарна, турнир по шахмат, батут. С нетърпение футболистите от Чуднотеката очакват футболния мач, в който ще участват със своите родители.

pepi

Настроението винаги е радостно, а веселието е голямо. И всяко дете е добре дошло да полудува и да научи нещо повече за родината си.

marti

 

Малко българско училище

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.