Home » Избрано

Официално съобщиха скороста на грабежа от АЕЦ “Козлодуй”

2015.06.02 Няма коментари
Spread the love

Георги Котев, Gikotev.blog.bg

.

Новината е от вчера (1-ви юни) и идва от Москва! “Благата вест” ни изпраща племенникът на премиер-министъра от времето на комунизма Гриша Филипов и настоящ изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” Димитър Ангелов. Съобщава ни я “24 часа”:

360 млн. евро за удължаване живота на 5 и 6 реактор на АЕЦ “Козлодуй”

Пак да напомним. Датата е 1-ви юни 2015-та година.

А сега нека ви припомня и какво се случи на 22-ри януари 2015-та година (точно 131 дни по-рано), в сградата на Народното събрание, на заседание на комисията по енерГЕПИка. На него министърката на енерГЕПИката, счетоводител на кражбАта Теменужка, заявява буквално следното:

“Както за Вас, така и за всички, които се интересуват от този толкова важен въпрос, мога да кажа, че сумата, която се предвижда да бъде предоставена, която ще ни бъде необходима, за да извършим удължаването на живота на 5 и 6 блок, е малко над 270 млн. евро. Това е един сериозен финансов ресурс. ”

С оригинала на стенограмата от това заседание можете да се запознаете от ТУК. Ето го и конкретния откъс:

Сега всеки един от вас може да пресметне с каква скорост расте кражбАта от АЕЦ-а, като раздели 180 милиона лева (90 милиона евро, колкото е разликата от януари досега) на 131-те дни, за които сметката набъбна. Моите сметки показват, че скоростта е 1 370 000 (един милион и триста и седемдесет хиляди) лева на ден!!!


На снимката виждате министър-счетоводителката Теменужка и директора на АЕЦ-а Ангелов от заседанието в НС, от януари 2015-та г.

В този блог има десетки постове с безброй доказателства, че т.нар. мероприятие “удължаване” живота на блокове 5 и 6 в АЕЦ-а е НЕ-НУЖ-НО и на практика представлява единствено и само удължаване на грабежа през най-големия производител на електроенергия, който плащаме всички ние, през сметките си за ток. Така можете и да се сетите, защо пак ще ни вдигат цената му от 1-ви юли???

В същото време, съвсем скоро стана ясно, че 100% държавната АЕЦ “Козлодуй” ни дава едва под 15% от цялата си евтина продукция за т.нар. регулиран пазар (т.е. на НЕК, за битовите потребители, т.е. – за нас), а над 80% от продукцията отива за “честните” частни търговци, които знаят с кого и с по колко да се разплащат, за да продължава геноцида над робското население. (Доказателството за последното ще научите от “Олигарха Прокопиев: “Като на олигофрени ви го обяснявам бе!”“)

Искам да ви обърна внимание, че тази скорост, която изчислихме по-горе, е само по една от стотиците писти, по които се източва АЕЦ-а. Другата мощна магистрала е през търговете за ток за “честните” частници. През същия период (януари-май 2015-та г.) цената на тока на търговете, които организира АЕЦ-а, за т.нар. “свободен пазар” се е сринала с повече от 26%, но вместо това да се отрази пропорционално и на нашите сметки от следващия месец ще ни сурвакат с по-високи числа. (Подробности за тази писта в “Защо анал(л)изатора на (д)риска Костов се изходи за Лукойл точно сега?“)

Междувременно снощи до мен достигна друга “блага вест”, че Софийска градска прокуратура е отказала да приеме за доказателство твърдението на френския държавен концерн АРЕВА, че удължаването на живота на блоковете в АЕЦ-а се е състояло още през 2008-ма г.

Но за престъпният щит на прокуратурата над ядрената мафия ще ви разказвам един друг път.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.