Home » Авторски страници

Български младежки делегат в ООН ‘2015-2016

2015.06.10 Няма коментари
Spread the love

За девета поредна година Дружеството за Обединените нации в България организира национална кампания за избор на „Български младежки делегати“.

.
Untitled01

Български младежки делегат е млад човек, избран чрез прозрачен национален конкурс, който се включва в делегацията на България към Общото събрание на ООН и работи с права, сравними с тези на истински дипломат, по решенията на ООН за младежта. Подобна позиция младежки делегат съществува едва в около 20-тина държави от цял свят.

С програмата „Български младежки делегати в ООН“, България се нарежда сред страните лидери в световен и европейски план, които признават младежта като равностоен партньор в процеси на вземане на решения на национално и международно равнище. България вече се цитира от Програмата на ООН за младежта, Световната федерация на Дружествата за ООН и други за водеща световна практика в топ 5% процента от 193-те страни членки на ООН. Мисията на Програмата е да служи като мост на ефективна комуникация и взаимодействие между младите хора в България, младите хора по света и управляващите.

Програмата се осъществява с официалната подкрепа на Министерството на външните работи, Постоянното представителство на Република България към ООН в Ню Йорк и Национален младежки форум, както и с любезното съдействие на ISIC България.

Тази година селекционната кампания ще се състои от четири кръга. Подробности за критериите за кандидатстване, селекционните етапи, както и формуляр за кандидатстване, могат да бъдат намерени на уебсайта на Програмата – www.bgyouthdelegate.org .

Позицията предполага мандат в рамките на година и половина с различни задължения на национално и международно ниво, с фокус върху младежките политики, предизвикателства и решения, както и организиране на редица събития (кръгли маси, презентации, срещи) с цел събиране на мнения от българската младеж за актуални за страната ни и ООН теми.

Можете да кандидатствате или да номинирате подходящ за позицията млад човек на: www.bgyouthdelegate.org/apply-now-2015  до 23:59 ч. на 19.06.2015 г.

Българските младежки делегати по време на заседание на Трети комитет в Ню Йорк:

За контакти:

Програма „Български младежки делегат” – Защото младите хора са решението, а не проблемът!  – www.facebook.com/bgyouthdelegate, bgyouthdelegate.org , [email protected]

Лица за контакт:

Ани Колева, тел. +359 898 461 423, [email protected] ; Български младежки делегат 2014-2015

Петър Бучков, тел. + 359 877 810 773, [email protected] ; Председател, Младежка секция, Дружество за ООН в България

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.