Home » Е-Списание, политика

Даниел Митов на работно посещение в Македония

2015.06.12 Няма коментари
Spread the love

mvnrБългарският външен министър Даниел Митов ще направи работно посещение в Република Македония на 14 и 15 юни, съобщи пресцентърът на МВнР. Той се проведе разговори с македонския президент Георге Иванов, с министър-председателя Никола Груевски и министъра на външните работи Никола Попоски.

Даниел Митов ще проведе срещи също с лидера на опозицията Зоран Заев, както и с лидерите на двете основни албански партии в Македония – Али Ахмети (Демократичен съюз за интеграция) и Мендух Тачи (Демократична партия на албанците).

На 15 юни в Охрид министър Митов ще участва в Среща на министрите на външните работи на страните от Централноевропейската инициатива.

По време на разговорите на българския външен министър в Р. Македония ще бъдат обсъдени двустранните отношения, както и пътищата за преодоляване на политическата криза в страната и възможностите на България като член на Европейския съюз и евроатлантическата общност да окаже съдействие в този процес.

.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.