Home » Е-Списание

Сайтче, струващо 2 млн. евро? А цената на тока! Народе???

2015.06.12 2 коментара
Spread the love

От целокупното българско население във ФБ, навярно не остана дори един човек да не си изкаже мнението за един най-обикновен паметник. Паметник с дарени пари – 50,000 евра.

А в същото време в АЕЦ “Козлодуй” се разпиляват милиони за никому ненужно и вече извършено удължаване на живота на реакторите на 5-ти и 6-ти блок (линк). И в същото време милиарди се “усвояват” от няколко производители и търговци на ток и държавната НЕК е пред фалит. И дори повишаване на електричеството и удряне по джоба на всяко едно българско семейство не може да накара това население да погледне накъдето трябва.

Ето тук няколко снимки и една статия от News.bg, пък дано народът проумее най-сетне (за населението е ясно, че това няма как да му се случи, освен чрез Божие чудо).

Ето снимки от началото на този месец:

bg_pr_001

.

bg_pr_002

.

bg_pr_004.

А сега вижте ТУК и ТУК снимки от Фейсбук профила на същата дама (Внимание 18+)

Прочетете и написаното от Нюз.Бг по-долу:

Поредното здраво източване на пари или нескопосан и прибързан PR?

Това се чуди в момента целокупният роден Фейсбук, втрещен от едно прессъобщение и един интернет сайт.

Вижте въпросния уеб продукт, наречен интегрирана информационна интернет платформа за бизнеса it-farmer.bg.

Опитайте се да го поразцъкате и след това решете струва ли той инвестиция от 2 млн. евро.

Проектът е „рожба” на Асоциация за използване на информационните технологии от земеделските производители в България, според която платформата „предоставя информация, финансови, маркетингови, стратегически, управленски и логистични консултации, услуги и изготвяне на проекти за бизнеса в България”.

Блестящото му представяне е било на 10 юни – преди два дни, в резиденция „Лозенец”, в присъствието на държавния глава, вицепремиера Томислав Дончев, министри от кабинета и т.н.

bg_pr_0020

Гледайки горния скрийншот на сайта, сме леко притеснени от Националния герб и символа на ЕС, които ни навяват мисълта, че двумилионната инвестиция е по европроект, финансиран от държавата?

Според инж. Ваня Тучева, която е Председател на УС на АИИТЗПБ, „работните станции и сървърите (явно на въпросния сайт) позволяват на бизнеса от цял свят да следи измененията на пазара, да получава в реално време информация за европейското финансиране, програми за стимулиране на пазарната реализация, участия в търговски мисии и изложения, новостите в технологиите, внедряването на иновации, повишаването на производствения капацитет, внедряване на иновации и оптимизация в МСП и осигурява комфорт за служителите на АИИТЗПБ”.

В края на въпросния ПР дори се споменава възможността за „следващи инвестиции”?!, както и това, че по интегрираната информационна интернет платформа за бизнеса it-farmer.bg ще работят между 15-20 специалисти, които ще предлагат широка, гама услуги, консултации и информация.

Искрено се надяваме това да не е истина и въпросното сайтче да не е „платформата”, в която са инвестирани 2 млн. евро. Но все пак може и да грешим, така че очакваме мнението ви във форума под статията.

Иначе инж. Тучева горещо подкрепя във Фейсбук всички начинания на управляващите, обявявайки, че „Бизнесът разчита на Българското правителство!” В профила й се натъкнахме и на някои прекрасни фотоса, но уважавайки принципа за лично пространство лишаваме дописката от тях.

————–

Какво можем да добавим, освен, че цената ни се вижда приемлива и сравнима на фона на ето това лого, което отдавна го преглътнахме и забравихме (линк).

Изходът е ясен и е посочен на нашата първа страница в сборната тема най-горе и тук (линк). Но първо народът трябва да се събуди. Дали снимките от профила на тази какичка и този IT сайт ще го накарат да разтърка очи? Или може би  бръкването в джоба чрез увеличаването на цената на ел. тока ще го събуди?

Народе???

.

2 коментара »

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.