Home » българи зад граница, Избрано

Интернет страница “Български език”

2015.06.05 Няма коментари
Spread the love

Създадох страницата „Български език” – http://bulgarskiezik.start.bg/
преди около две години и продължавам да я поддържам с желание и ентусиазъм. Страницата е предназначена за всички, които се интересуват от този език – както тези, за който той е роден, така и онези, който биха искали да го изучават – пише създателката на тази интернет страница в Bulgarians in Detroit newsletter.

1

Редактор съм на още 20 тематични страници от областта на литературата, изкуството, обществения живот и здравето: „Руска литература”, „Френска литература”, „Илюзионно изкуство”, „Кукли”, „Евровизия”, „Лили Иванова”, „Силви Вартан”, „Филип Киркоров”, „Синдикати” „Политология”, „Деца в риск”, „Ирисова диагностика”, „Дископатия” и др.

Аз съм един от многото доброволни редактори, който работят към тематичния онлайн каталог Start.bg (той е част от групата сайтове на интернет компанията „Инвестор.БГ” АД). Всяка страница е посветена на една тема и съдържа интересни линкове от български и международни сайтове. Редакторът търси и подрежда линкове, свързани с конкретната тема.

Untitled2Страницата ми „Български език” е посветена на всичко, свързано с него: историческо развитие, както и фонетика, морфология, синтаксис, лексикология.

Съобразявам се с обучението на учениците и събирам линкове за български език и литература, БЕЛ – 7 клас, есета, тестове, онлайн речници. Не забравям училищните матури, включвам изпитните текстове и верните отговори. На страницата ми са представени списания за български език, библиотеки, издателства за учебна литература по български език, книжарници.

Поставила съм линкове на езикови школи, обучаващи чужденци на български език. Отделих специално място и на Българските културни центрове по света. 

С най-сърдечни поздрави и с пожелания за здраве и успешна работа!

Цвета

Източник:  BulgariansinDetroit.com

———————————————————————————————————————————–

Б.р.: На страницата bulgarskiezik.start.bg може да се намерят ликнкове към Българските културни центрове по света, включително и тези в Чикаго, в Детройт и в Атланта.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.