Home » Избрано

Български филм триумфира на Московския филмов фестивал

2015.06.29 Няма коментари
Spread the love
Снимка: Novinite.bg

Снимка: Novinite.bg

Българска продукция получи голямата награда „Златен Георги“ на Московския филмов фестивал, съобщи ТАСС. Призът бе връчен на Ивайло Христов за филма „Каръци“ от председателя на журито, френския режисьор Жан-Жан Ано. Българският филм „Каръци“ е най-силната творба, заявил на награждаването Ано.

„Каръци“ (“Losers”) разказва за група неразделни приятели – ученици от средното училище, които живеят в малък провинциален град. Те са убедени, че до един са неудачници, но се надяват все пак да променят живота си.

В една от основните роли се превъплъщава Елена Телбис. Участват още Деян Донков, Ованес Торосян, Пламен Димов, Георги Гоцин, Ненчо Илчев. Оператор на „Каръци“ е Емил Христов. Лентата е снимана в Кюстендил.

Най-радостното за Христов – по думите му пред БНТ, е че филмът му е получил признанието на критиката, на журито, но и на зрителите.

Нашата лента е сред десетте, попаднали в конкурсната програма от 1500 кандидати.

Източник:  sbj-bg.eu

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.