Home » Авторски страници, българи зад граница, политика

Законопроект улеснява гласуването в чужбина за национални референдуми

2015.05.25 Няма коментари
Spread the love

На 22 май т.г. в българското Народно събрание е внесен Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Законопроектът е бил внесен в Комисията по правните въпроси и в Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите.

Untitled11

В параграф 2 на законопроекта пише, че: „В чл. 9 ал. 1 думите „на територията на Р. България“ се заличават. Ако този законопроект бъде гласуван в този си вид, българските граждани в чужбина ще могат да гласуват в национални референдуми и извън дипломатическите и консулските представителства на Р. България в съответните страни.

Вносители на законопроекта са народните представители Данаил Кирилов, Александър Ненков, Валентин Николов, Георг Георгиев, Пламен Манушев, Анна Александрова и Валентин Радев.

Целият законопроект може да се вид тук.

.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.