Home » Е-Списание

Действат ли законите на Руската федерация в Чеченската република? (Видео)

2015.05.18 2 коментара
Spread the love

Въпрос за тези, които смятат Владимир Путин за велик държавник

Почти през целия месец май руски медии активно обсъждаха предстоящата сватба на началника на полицията на голяма област в Чеченската република Нажуд Гучигов и 17-годишната жителка на село Байтарка Луиза Гойлабиева.

Според журналистите не само на “Новая газета“, които първи написаха за случая, непълнолетното момиче се омъжва против волята си за големия началник на възраст около петдесет години. Освен това, в противоречие на руските закони, тя трябваше да стане втората му съпруга. От сватбата се заинтересуваха и в Съвета при президента по правата на човека, и в службата на главния прокурор на Русия. Многократно тази сватба коментира и ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров, както и комисарят по правата на детето Павел Астахов. Те казаха, че булката не е принуждавана, и че младоженецът не е толкова стар, колкото го описват вестниците.

rus_checnia001

В навечерието на сватбата Рамзан Кадиров покани в своя Instagram всички на церемонията, която сам нарече “празник на хилядолетието.”

Въпреки всичко написано, на 16 май сватбата се състоя в Грозни. На тържеството присъстваха множество представители на чеченската администрация и дори самият Рамзан Кадиров танцува лезгинка (вж. последната снимка преди видеото).
.
rus_checnia002
.
rus_checnia003
.
Видео

.
Нещо повече – днес, два дни след сватбата, някои издания вече съобщават, че младоженците са се обърнали към прокуратурата да заведе дело срещу журналистите от “Новая газета”, които им се бъркали в личния живот.

В същото време край Санкт Петербург бе поставен бюст на руския президент Владимир Путин, изваян като римския император Нерон. Така казаци от района благодарят на Путин, че е анексирал Крим към Русия.
Путин-Нерон е със старинни доспехи, наметнат с тога, с орден с герба на Русия на гърдите. Атаманът Андрей Поляков нарича образа “символ на нашата руска демокрация”.

На какво обаче е символ Чечня, в която по официални данни, вече почти не живеят руснаци? (Към днешна дата в републиката те са около 1-2% от общото население, като само преди малко повече от 50 години съотношението е било 50 на 40 в полза на руснаците.)

Ако Путин е Нерон, то какъв е Кадиров?

putin_neron_001
.
putin_neron_002
.
putin_neron_003
.

2 коментара »

  • Peter S said:

    На снимката двете съпруги на едно място:
    https://www.eurochicago.com/wp-content/uploads/2015/05/rus_checnia004.jpg

  • Русский :( said:

    Почему все пропало? Огромная масса рабов, привыкшая к окладам, премиям, пособиям, наборам, с восторгом восприняла следователей, репрессирующих богатых начальников. Так же, как и порвавшего с миром этих начальников Ельцина. Масса ждала, что после переворота из барских заначек ей будут раздавать добро. А раздавать-то оказалось нечего. Да, собственно, и незачем. Как только раздача обломилась, масса тут же забыла следователей и возненавидела «пьяницу Ельцина».
    Так будет и с Путин…

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.