Home » Е-Списание, политика

Даниел Митов на работна закуска с групата “Приятели на Сърбия”

2015.05.17 Няма коментари
Spread the love

Българският външен министър ще участва в редовното заседание на Съвет „Външни работи” на 18 май в Брюксел, в рамките на което ще участва в работна закуска с групата “Приятели на Сърбия” и с групата “Приятели на Украйна”. Съвет „Външни работи” ще проведе работен обяд на министрите на външните работи и министрите на отбраната на държавите-членки с генералния секретар на НАТО.

.

photo_verybig_1129894Министър Митов ще вземе участие в редовното заседание на Съвет „Външни работи”, което ще се състои на 18 май в Брюксел, съобщи пресцентърът на МВнР. Преди началото на Съвета ще се проведе работна закуска на групата на „Приятелите на Сърбия”, която е първа в този формат. Домакини на срещата, в която ще участват сръбският премиер Вучич и външният министър Дачич, са Австрия и Италия. Работна закуска ще проведе и групата на „Приятелите на Украйна” с домакини Дания, Полша и Швеция. В разговора ще вземе участие украинският външен министър П. Климкин.

Съвет „Външни работи” ще започне с работен обяд на министрите на външните работи и министрите на отбраната на държавите-членки с Генералния секретар на НАТО. Тема на дискусията ще бъдат предизвикателствата в областта на сигурността в страните от по-широкото съседство

Следобедната съвместна работна сесия с министрите на отбраната ще продължи с подготовка на Европейския съвет през юни, посветен на ОПСО и дискусия по Стратегическия преглед. Ще бъдат разгледани и последващи действия от извънредната среща на Европейския съвет на 23 април по въпросите на миграцията.

Сесията ще продължи във формат министри на външните работи. Първите дипломати на страните-членки ще обсъдят развитието на обстановката в Република Македония, оценка на състоянието пред перспективите за възобновяване на Близкоизточния мирен процес и ситуацията в Бурунди, се казва още в прессъобщението на Външно министерство.

.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.