Home » Авторски страници, история

Поклонения и шествия в памет на жертвите от Батак

2015.05.05 Няма коментари

Жертвите от Батак по време на Априлското въстание ще бъдат почетени с поклонение и литийно шествие в гр. Батак на 16 май т.г.

Историческият музей в града, с подкрепата на Общината, църковното настоятелство при храм „Успение Богородично”- Батак и Комитет „Родолюбие” – Пловдив, организират литийно шествие – поклонение по паметните места от април 1876 г. Това шествие ще започне от 11 часа местно време пред Историческия музей в Батак.

10959403_954506614582064_3366644234929871643_n

Поклонение пред жертвите от Батак от 1876 г. ще се състои и в София, на 17 май. То ще бъде пред катедралния храм “Св. Александър Невски”, където ще се отслужи и молебен. Поклонението е предвидено да започне от 10 часа местно време.

Събитието ще продължи с мотошествие до гр. Батак. Шествието се организира от мотоклуб “Велика България”, с подкрепата на сдружение “Велика Болгариа”, което се бори за съхранение на историческата памет и културно-историческото наследство.

.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.