Home » Авторски страници, политика

Миков иска разсекретяване на стенограми за КТБ

2015.05.16 Няма коментари
Spread the love

Лидерът на БСП Михаил Миков обяви вчера чрез личната си политическа страница във Фейсбук, че е поискал за пореден път от президента Росен Плевнелиев разсекретяване на стенограмите от всички консултации за КТБ и необходимостта от заем от МВФ, които президентът е свиквал в периода юни-юли 2014 г.

Untitled13

Ето какво е написал Михаил Миков на своята страница във връзка с тази тема:

През последните месеци темата за това какво точно се случи с КТБ, защо се случи и кой ще понесе тежестта от това нещо, е една от основните теми за всички нас. Това е тема, която неизменно присъства във всяка новинарска емисия, но и в живота на стотици хиляди хора, които останаха пряко или непряко засегнати от фалита на банката и начина на уреждане на отношенията след това.

Президент, премиер, правителство, БНБ, парламентарна комисия и отделни анализатори постоянно превъртат факти и си прехвърлят взаимно вината. Всички искат яснота, но никой не я дава. Премиерът днес зове всичко да се разсекрети, за да се успокои обществото. Силен на думи, остава да видим и какво ще направи по този въпрос практически.

Вече няколко пъти призовавам президента Плевнелиев да разсекрети стенограмите от всички онези консултации за КТБ и необходимостта от заем от МВФ, които той свикваше в периода юни-юли 2014 г. Преди половин година поисках той да стори това и на основание на Закона за достъп до обществена информация.

И, ако има нещо, в което президентът да е бил последователен в своя мандат, то това явно ще бъде желанието му тези разговори да останат завинаги тайна за българското общество. Защото, съобщи ми г-н Плевнелиев в един свой отказ, стенограмите „не представляват служебна информация, при която надделява общественият интерес“…

Ние няма да се откажем – днес поисках отново писмено да ми бъде предоставен достъп до стенограмите. Мисля, че е право на всички да видят кой каква позиция е имал по въпроса с КТБ. Мисля, че в тях всеки българин ще намери своя отговор.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.