Home » Авторски страници, политика

Миков иска разсекретяване на стенограми за КТБ

2015.05.16 Няма коментари

Лидерът на БСП Михаил Миков обяви вчера чрез личната си политическа страница във Фейсбук, че е поискал за пореден път от президента Росен Плевнелиев разсекретяване на стенограмите от всички консултации за КТБ и необходимостта от заем от МВФ, които президентът е свиквал в периода юни-юли 2014 г.

Untitled13

Ето какво е написал Михаил Миков на своята страница във връзка с тази тема:

През последните месеци темата за това какво точно се случи с КТБ, защо се случи и кой ще понесе тежестта от това нещо, е една от основните теми за всички нас. Това е тема, която неизменно присъства във всяка новинарска емисия, но и в живота на стотици хиляди хора, които останаха пряко или непряко засегнати от фалита на банката и начина на уреждане на отношенията след това.

Президент, премиер, правителство, БНБ, парламентарна комисия и отделни анализатори постоянно превъртат факти и си прехвърлят взаимно вината. Всички искат яснота, но никой не я дава. Премиерът днес зове всичко да се разсекрети, за да се успокои обществото. Силен на думи, остава да видим и какво ще направи по този въпрос практически.

Вече няколко пъти призовавам президента Плевнелиев да разсекрети стенограмите от всички онези консултации за КТБ и необходимостта от заем от МВФ, които той свикваше в периода юни-юли 2014 г. Преди половин година поисках той да стори това и на основание на Закона за достъп до обществена информация.

И, ако има нещо, в което президентът да е бил последователен в своя мандат, то това явно ще бъде желанието му тези разговори да останат завинаги тайна за българското общество. Защото, съобщи ми г-н Плевнелиев в един свой отказ, стенограмите “не представляват служебна информация, при която надделява общественият интерес”…

Ние няма да се откажем – днес поисках отново писмено да ми бъде предоставен достъп до стенограмите. Мисля, че е право на всички да видят кой каква позиция е имал по въпроса с КТБ. Мисля, че в тях всеки българин ще намери своя отговор.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.