Home » Авторски страници, българи зад граница

Честване на 24 май в босилеградското село Извор

2015.05.20 Един коментар
Spread the love
Историческата черква "Св. Троица" в с. Извор, Босилеградско

Историческата черква “Св. Троица” в с. Извор, Босилеградско

Културно-информационният център „Босилеград“ организира тържествено отбелязване на Деня на българската култура и просвета и на славянската писменост 24 май, от 11.00 часа местно време, в с. Извор, пред черквата „Св. Троица“ и пред първото килийно училище, където са поставени основите на българската култура и просвета в нашето краище през Възраждането. Целта на честването е да учим и възпитаваме подрастващите поколения на уважение към великото дело на Светите братя Кирил и Методий.

Каним учениците от Основното училище и Гимназията да дойдат в Извор, превозът ще бъде организиран. Ще бъдат наградени победителите от конкурса за есе и рисунка по повод 24 май, както и участниците в конкурса за Левски, организиран от евродепутата Ангел Джамбазки.

Ще гостуват управителката на Софийска областна управа г-жа Росица Иванова, депутати от българското Народно събрание и гости от гр. Русе. Слово за празника ще произнесе Горан Благоев, а хор „Добри Христов“ ще изпълни културната част от програмата.

.

КИЦ “Босилеград”

One Comment »

  • К.Е. said:

    чудесно е това, което правите!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.