Home » Избрано, политика

Велизар Енчев учреди Движение за радикална промяна “Българска пролет”

2015.04.05 2 коментара
Spread the love

Ново гражданско движение “Българска пролет” бе учредено във Велико Търново от независимия депутат Велизар Енчев, съобщи БГНЕС.

.

Пепа Сомлева и В. Енчев

Пепа Сомлева и Велизар Енчев

На учредителната сбирка в манастира “Св. Никола” в Арбанаси, бе решено Движението за радикална промяна да бъде назовано “Българска пролет”.

Велизар Енчев заяви, че за 25 години върху системата са нанесени тежки 25 удара и така страната ни е превърната в най-бедната държава в Европейския съюз и е създадена класа на имащи и нямащи. “И поради тази причина ние от Движение за радикална промяна решихме да започнем поход за ограмотяване и възраждане на българския народ. Защото смятаме, че в днешно време се нуждаем от революционна промяна на духа на българския народ, защото той е унизен и смачкан. Като никога досега в последните 25 години България се управлява от един криминален елит, а в последните 6 години начело на този елит е партия ГЕРБ, която е туморният израстък на българската демокрация – партия, която веднъж беше свалена от властта с масови протести и по един парадокс на съдбата, или заради нашата народопсихология, или заради манипулацията на изборния процес, т. нар. синдром Костинброд отново се възцари за 4-годишен мандат, но този с една изключително порочна коалиция, която никой от нас не е допускал, че е се случи. Коалиция на несъвместими политически субекти,” заяви Енчев.

Той изрази надежда, че зараждащото се движение ще прерасне в партия, “защото това което се случи на 7 ноември в българския парламент беше поредна подмяна на вота на българския народ. Нито гражданите, които са гласували за Реформаторския блок, са дали гласа си Реформаторският блок да се съюзява с партия ГЕРБ. Това го призна самият г-н Лукарски, който сега е министър на икономиката, и в нощта на изборите след 5 октомври при изключени микрофони, а всъщност включени, заяви, че “антигерберското говорене е било предизборен трик”. Той поне е бил откровен да признае това”, каза Енчев.

Той посочи, че всички останали, които са членували в Патриотичния фронт, много добре знаят, че в нито един момент в предизборната кампания не е казано, че Националният фронт за спасение на България – респективно Патриотичният фронт и ВМРО ще се коалира с партия ГЕРБ, а да не говорим за Реформаторския блок. “Ние нямаме нищо против редовите членове на РБ и на партия ГЕРБ – това са честни и почтени граждани, но много от тях прегърнаха тази заблуда, че тези две партии ще помогнат за техния възход”, заяви Велизар Енчев. Според него измамата на Патриотичния фронт по нищо не отстъпва на измамата на “Атака” през 2009 година. Лидерът на софийската организация на НФСБ пръв се е противопоставил на лансирането на партията ГОРД и лидера й Слави Бинев за колективен член на НФСБ. Той е и предрекъл, че със Слави Бинев начело ПФ ще претърпи катастрофален неуспех, което се е случило на европейските избори.

Много е важно днес каквото и да правим, да говорим открито за проблемите, открито за това, което ни обединява, подчерта Велизар Енчев. Важно е да гледаме в една посока и това да ни обединява, подчерта той.

“В икономически аспект социално означава ляво, но когато говорим във външнополитически аспект няма ляво и дясно – има национални патриотични”, заяви Енчев. Той подчерта, че движението няма нищо общо със Сириза в Гърция по отношение на поставените цели. З”ащото проблемите на гръцката демокрация са едни, а българските – други. Проблемът на дълговата криза в Гърция са прекалено високите социални разходи, докато в България е точно обратното – кризата е поради липсата на такива разходи, поради масовата бедност и декапитализирането на основни фондове като НОИ и НЗОК”, обясни Енчев.

“За първи път в политическата история на България ние още преди изборите ще заявим с кого можем да се коалираме, с кого не можем, с кого можем да разговаряме. Но в никакъв случай няма да излъжем нашите евентуални бъдещи избиратели”, обяви Енчев.

Има партии с които при никакви условия не се прави коалиция – на първо място това е партия ГЕРБ, на второ е партия ДПС, посочи Енчев и добави, че се разграничават от “някои партии с ренегатски ръководства”.

“С всички останали партии сме готови да разговаряме и най-вече със сегашната партия в опозиция. Но при едно условие – без да отстъпваме от своите принципи и идеали. А това, което стана на 7 ноември (когато беше съставено правителството – бел. ред.) беше не само подмяна на вота, а предателство на идеалите на българския избирател – и на десния, и на левия, на патриотичния и на избирателите на ДПС, което даде ключова подкрепа в парламента за ключови законопроекти на ГЕРБ като бюджета на държавата или вземането на 16-милиардния дълг, заяви Енчев. Според него и разочарованите от ДПС трябва да знаят, че “Българска пролет” ще представлява и техните интереси в парламента.

Още за УЧРЕДИТЕЛНО СЪБРАНИЕ НА “БЪЛГАРСКА ПРОЛЕТ”(вж. видео)

.

2 коментара »

  • DS said:

    ПАК ЛИ “БАРЕКОВИТЕ НОМЕРА”..?! В АРАБАНАСИ НЯМА ЗАЛА С ПОВЕЧЕ ОТ 250 МЕСТА- КАК ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ Е СЪЗДАЛ ПАРТИЯ (С МИНИМУМ НЕОБХОДИМИ 500 УЧРЕДИТЕЛИ..ПО ЗАКОН?!..) АКО ТОВА, КОЕТО Е СЪСТАВИЛ Е ПАРТИЯ..?! САМО БАРЕКОВ НА БОЙКО СЪЗДАВАШЕ ПАРТИЯ С 300 ЧОВЕКА, А СЕ ПОДПИСВАХА 600 УЧРЕДИТЕЛИ- ДОКОГА С МИЛИЦИОНЕРСКИТЕ НОМЕРА НА АГЕНТ “ГОЦЕ”, КОЙТО Е ЯСНО, ЧЕ ДЪРЖИ КВОТАТА В СГС- ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ- НА АЛЕКС АЛЕКСИЕВ МУ ОТКАЗВАТ, А НА АГЕНТИТЕ НА “ГОЦЕ” ИМ НАДУВАТ ПОЛИТИЧЕСКИ БАЛОН – КАТО НОВО ПОЛИТИЧЕСКО “КТБ”..!! СТИГА АГЕНТИ И “ДС” НОМЕРА..- НЕ МОЖЕ ДА СИ БИЛ ПОСЛАННИК И ДИПЛОМАТ НА “ГОЦЕ” И “САНКИН”… И ДА СИ ПО-ЧИТАВ ОТ ТЯХ, ДА СА ТЕ ХАРИЗАЛИ НЕЯСНИ СИЛИ В ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ И ДА СИ ПО-ХАРЕН ОТ ТЯХ- ЩОМ СИ СТАНАЛ ЕДИН ОТ СТАТУКВОТО- С КАКВО СИ ПО-РАЗЛИЧЕН ОТ СТАТУКВОТО..?!

  • бря said:

    така, така- Христо Димов е в партията на Велизар Енчев. Тези момчета, тези момчета от клубът “Лазаров”. bulgarianscience problems.

    Как така, как така?

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.