Home » Избрано

Нова държава се появи на Балканите

2015.04.16 Няма коментари
Spread the love

На “ничия земя” между Сърбия и Хърватия беше обявено създаването на “нова, независима суверенна държава” на Балканите, чиято територия е около 7 кв. км., съобщи в. “Блиц”.

Карта: Аctualno.com

Карта: Аctualno.com

Името на новата страна е “Либерланд”. Неин “президент” е чехът Вит Йедличка, предаде БГНЕС.

Всеки, който иска да живее в “Либерланд”, трябва да спазва принципа “Живей и остави другите да живеят”, а не да бъде екстремист. Новата “независима” държава е на брега на Дунав между Сърбия и Хърватия, в района между Бачки Монощор и Змайевац.

На сайта на новата “държава” са описана целта и основните принципи, по които тя съществува. “Целта на създателите на новата държава е да създадем общество, в което могат да живеят честни хора, и където държавата не вгорчава живота на хората с ненужните ограничения и такси. Основателите са вдъхновени от Монако, Лихтенщайн или Хонконг”.

Вит Йедличка е от маргинална дясна партия, близка до бившия премиер и президент на Чехия Вацлав Клаус, изразява надежда, че “независимата и суверенна Либерланд” най-напред ще бъде призната от Сърбия и Хърватия, на които се готви да изпрати дипломатическа нота. След това, допуска той, щели да ги последват и други страни по света.

“Либерланд” има знаме, герб, конституция и закони, и макар знамето да се развя едва тази седмица, вече раздава “гражданство” и приема всички, при условие, че не са комунисти, неонацисти или екстремисти, или пък лица, наказани за тежки престъпления.

Източник: Аctualno.com

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.