Home » Избрано, политика

Българин с кариера в МВФ може да оглави БНБ

2015.04.11 Няма коментари
Spread the love

0d06777eb731b3390de850d606449487Съветникът в Международния валутен фонд Димитър Радев може да оглави БНБ, съобщава „Капитал”. Той вече е бил дал съгласието си да заеме ръководния пост.

Макар че от 14 години живее във Вашингтон, Радев е добре познат в България заради дългия му опит във финансовото министерство. Той има 21-годишна кариера в Министерството на финансите. Бил е заместник-министър на Димитър Костов (настоящ подуправител в БНБ), а също и на Муравей Радев от правителството на Иван Костов. Напуска министерството при избирането на Милен Велчев.

От 14 години работи в МВФ, където е по линия не на националните квоти, а заради CV-то си на експерт по бюджет, работил в страна в преход. Постът му до голяма степен е свързан с това, което е правил в България – да предлага техническа помощ на държавите в криза при управлението на държавните финанси. В тази област са и множеството му публикации.

Според експерт от Вашингтон позицията му в МВФ се равнява на директен пратеник на Кристин Лагард за страни от Източна Европа, Централна Азия, Близкия изток и Африка. /”Сега”/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.