Home » Авторски страници, Е-Списание

Спаси, дари на…

2015.03.01 Няма коментари
Spread the love

Представяме Ви благотворителния сайт Спаси, дари на…, с който Eurochicago.com си партнира още от първата им кампания. По-долу прочетете какво са написали те за себе си. А ние можем само да добавим, че казаното е скромно за дейността им – през годините тези хора заслужиха уважението и доверието ни в по-голяма степен от други подобни организации. Ето защо и в бъдеще ще им помагаме в безкористната им дейност. Ще поставим и техен банер на нашия сайт, който дано накара много добри хора да ги намерят и да подпомогнат благородното им дело. 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

.

Save-Dari-na-001 В началото на месец декември 2006 г. в един интернет форум беше пуснато съобщение за болестта на 3-годишната Дарина от Варна. Така се роди сайтът www.save-darina.org, чиято единствена първоначална цел беше да помогнем за събирането на огромната сума от 300 000 евро, необходима за костно-мозъчна трансплантация на Даринка в чужбина. За рекордните два месеца сумата беше събрана – с помощта на хиляди хора от цял свят, които се включиха в кампанията и дариха средства – и Дари и родителите й заминаха за Израел. Операцията беше извършена в клиниката в Хадаса, където беше лекувана малката Дари.

След заминаването на Даринка, по молба на десетки посетители на сайта, а и по свое желание, бе решено да продължим дейността си, като помагаме и на други деца в беда и техните родители. В резултат на това в новия вариант на сайта вече има нови кампании, които се стремим да доведем до успешен край.

В процеса на първоначалната кампания, хората, които помагаха най-активно и се включваха в различните инициативи, образувахме нещо като „ядро“ и започнахме да координираме действията си, за да постигнем по-голяма ефективност. Така се оформи и екипът на сайта – всички ние сме родители и сме съпричастни с болката и проблемите на тези деца и техните семейства. Без дори да сме се виждали на живо (някои членове на екипа живеят в чужбина), ние всекидневно отделяме от свободното си време, за да помагаме на децата, които в никакъв случай не можем да наречем чужди.

Ние не сме фондация, сдружение или каквато и да е официална организация. (Може би и затова толкова много хора ни повярваха и продължават да помагат и до днес). Всеки от нас участва в това благородно начинание абсолютно доброволно и безвъзмездно. Сумите от даренията отиват директно в дарителската сметка на съответното дете, по никакъв начин и под какъвто и да е предлог не „усвояваме“ и стотинка от паричните средства, а поддръжката на сайта и всички административни разходи са само и единствено за наша сметка.

Членството в сайта е безплатно, не приемаме платени реклами, а всички банери тук са или на хора и сайтове, които са ни помогнали, или са част от система за обмен на банери – с цел по-голяма популяризация на сайта.

Всеки, който се отличи с особена активност в която и да е от актуалните ни кампании, е добре дошъл да се присъедини към нашия екип и да подпомогне всичките ни усилия и бъдещи дейности!

Екипът на „Спаси, дари на…“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.