Home » Авторски страници, българи зад граница

Поздравителен адрес от Конгрес на българите в Украйна

2015.03.03 Няма коментари
Spread the love

Untitled

Уважаеми сънародници,

Честит 3 Март!

Честит Ден на Освобождението на България от Турско робство! В този ден отдаваме почти към всички загинали за свободата на България. Отдавайки дължимото към нашите предци, трябва да не забравяме, че успехът е резултат на общото обединение на българите в България и извън нейните граници. Българите от Бесарабия активно участват в както в Освобождението на прародината, така и във времената на нейното изграждане като самостоятелна и независима държава. Сред достойните потомци на бесарабските българи са Александър Малинов, Димитър Агура, Олимпи Панов, Димитър Греков и много други.

Без съмнение, ние, българите, сме силна нация, успяла да премине през множество изпитания и да запази самобитността. Нека продължим смело напред към заветите на нашите предци и нека дадем добър пример на следващото поколение. Пожелавам ви мир, здраве, щастие и благополучие!

 

Юрий Граматик,

Президент на Всеукраинската обществена организация

„Конгрес на българите в Украйна“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.