2024-04-19

5 thoughts on “„Откъснатите цветя на България“ на малкия Виктор от Ню Йорк разплака малки и големи

  1. От много години не е имало нещо, което толкова да ме разчувства. От много години не сьм се чувствала горда, че сам българка. Тази песен предизвика в мен чувства на гордост, съжаление, гнав, тьга. Гордост от това, че има българи, където и да са те, които милеят за Родината, съжаление за това, че тези Българи не са в България, стах от това, че всички такива Българи са прокудени от българската държава и като изляза на терасата виждам тъмни прозорци, …….а светеха. Няма по голиама мащеха от Българската държавност за българите. За това изпитвам гняв.

  2. Светът става все по-глобализиран. Какво значи липсва ти, не ти липсва? Днес си тук, утре си там. Децата няма да трябва да избират дали да бъдат българи или американци. Щом я има възпитана в тях връзката с България и най-важното щом говорят езика, вратата за тях винаги ще е отворена. Тъй че родителите имат огромната отговорност да научат децата си на български, ами да не се правят на интересни и да разсъждават как никога нямало да им потрябва този език в живота.

  3. Доста, бих казал прекалено драматично. България липсва на поколението, което я напусна в името на тези „цветя“ и те са се прихванали доста добре на чуждата земя…за радост или не, но такава беше целта. Като цяло е тъжно. Не биваше така да се случва. На децата не им липсва България, ама въобще. Те нямат нищо там. Само на нас и това ще си отиде с нас. А песента е хубава, като легенда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *