Home » Авторски страници

Остров YJNI още чака да стане собственост на България или на ЕС

2015.03.12 2 коментари
Spread the love

Собственикът на плаващия остров YJNI в Тихия океан, Владимир Баланов, и МЕНСА-България излязоха днес със съвместно съобщение до медиите. В съобщението се казва, че МЕНСА-България е приела предложението на г-н Баланов да стане консултант и да подпомогне преговорите с институциите в Р. България и Европейския съюз, във връзка с предложението му притежавания от него остров да стане собственост на България или на някоя от страните членки на ЕС.

Миналата година Владимир Баланов придоби този остров с площ 27 000 кв. км. и предложи на българското правителство той да стане част от територията на България. Но след като не е имало движение по преписката от страна на българските институции и не е получил отговор, на 26.11.2014 г. Баланов е направил предложение до ръководството на Европейския съюз, в лицето на господата Шулц, Ромпой, Юнкер, Тимерманс и на Кристалина Георгиева, островът да стане проект на ЕС.

Следва текстът на цялото съобщение.

Untitled0

Уважаеми дами и господа,

Уведомяваме Ви, че Менса – България прие предложението на г-н Баланов да стане консултант и да подпомогне преговорите с институциите в Република България и Европейския съюз, във връзка с предложението му притежавания от него остров YJNI, да стане собственост на България или на някоя от страните членки на ЕС. В това отношение финансови и икономически експерти на Владимир Баланов и Менса-България вече са изготвили предварителен проект-модел за експлоатацията на евентуалната бъдеща изключителна икономическа зона.

Както вече знаете от съобщенията в медиите през изминалата година, г-н Баланов придоби остров с площ 27 000 кв. км., приблизително колкото територията на Белгия, и е предложил на правителството на Република България, с преписка № 20.В23/01.07.2014 г., този остров да стане част от територията на страната ни. Но след като не е имало движение по преписката и не е получил отговор, на 26.11.2014 г. г-н Баланов е направил предложение до ръководството на Европейския съюз, в лицето на господата Шулц, Ромпой, Юнкер, Тимерманс и г-жа Кристалина Георгиева, островът да стане проект на ЕС.

Предвид това, че предложението може би е нестандартно и затова все още няма отговор и решение на ЕС, Владимир Баланов предложи на Менса България, със своя интелектуален потенциал, да подпомогне решението на казуса, което да бъде в интерес на нашето общество.

 

Владимир Баланов                                                МЕНСА – България

.                                                                             Христо Радков, председател

 

2 Comments »

  • Георги Владов said:

    Мога ли да получа начин за контакт с гс. Баламов (телефонен номер или e-mail адрес )

  • Мариана (author) said:

    Пишете ако искате на един от авторите на това съвместно съобщение, председателят на МЕНСА-България –

    [email protected]

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.