Home » Авторски страници

„Малка история“ за един треньор по ски и струтената му къща

2015.03.19 Няма коментари
Spread the love

Треньорът на детския отбор по ски в гр. Якоруда Светослав Похлупков, когото много хора в този град уважават заради това, което прави за децата, е на път да се откаже от благородната си дейност. Причината е свързана с действия на кмета и на други служители на Община Якоруда, довели до бутането на къщата на майката на Светослав в града. Освен кметът, отговорност за това носят и главният архитект на общината и една служителка, Зоя Месьова, която веднага след стъпването си на общинска длъжност като експерт издала свидетелства за търпимост на нейни незаконни строежи в имота на Похлупков. Общината е трябвало да издаде свидетелство за търпимост и за имота на Светослав, но не издава такова. Кметът му казал, че го били подвели, и до последно обещавал, че нищо няма да се случи с къщата и гаража към нея, но срутването е факт. Без това свидетелство съдът решил, че къщата и гаражът са сринали. В бутнатия гараж към къщата Светослав Похлупков е държал ските на децата, които е тренирал. За този гараж, за къщата и дори за плевня в този имат са плащани данъци в продължение на години. Така че известна вина за случая вероятно има и съдът.

Това може би е една „малка история“ за неправда от страна на нечестни служители, но от подобни „малки истории“ България се е превърнала в държава, която върви все по-надолу.

Светослав казва, че има къде да отиде, че никога не е бил по материалното, но не може да прости за това, че кметът на града го е лъгал в очите. Децата на Якоруда обаче къде ще отидат, при кой треньор, който да прави за тях и невъзможното, за да ги тренира, да им осигурява екипи и спонсори*, и да ги праща на републикански първенства? Още повече, че около шестхилядното градче Якоруда само за миналата година е било напуснато от около 350 младежи. В малкия планински град не са много нещата, които могат да задържат младите хора.

Ето какво пише на 19 март на стената си във Фейсбук Светослав Похлупков, който впрочем е и автор на едни прекрасни снимки от големия сняг в Якоруда и околностите, които бяха публикувани наскоро в нашето издание (вж. тук).

.

Светослав Похлупков сред останките от срутената къща на майка му

Светослав Похлупков сред останките от срутената къща на майка му

„Никога не съм писал или злословил срещу Якоруда или нейната управа. Винаги съм премълчавал факти и съм гледал да отбележа най-хубавото, което се случва тук. Към днешна дата (18.03.2015 г.) съм сърбал попарата в обвинения, че съм кметски наместник и съм защитавал кмета, а за хората, дето ме винят, ВИЖТЕ какво ми се случи след повече от 25 години с гаража и 16 години с дървената лятна кухня и градинка, оставени ми в наследство от майка ми!

Вижте какво сътвори на 18.03.2015 г. ДНСК с Община Якоруда с кмет Нуредин Кафелов, главен архитект Ангел Мунев и основната виновничка за случилото се, експерта Зоя Месьова, която използвайки служебното си положение – при влизането си в длъжността издава веднага свидетелства за търпимост на нейните незаконни строежи в имота ни. А мен ме атакува… като незаконен, като се има в предвид, че съм плащал редовно данък…

СРАМ И ПОЗОР! Аз има къде да отида и ще остана в сърцата на децата, дето съм ги научил на нещо и съм им дал от моя залък… А тези… ще останат в историята за съжаление с тази мизерия, дето сътвориха… Защо след 25 години смяна на кметове и правителства това не стана, а стана сега… какво стана с тази Якоруда, откъде тази злоба..?

Ще продължа да качвам снимки от идиотщините, които се творят… Ако нещо ми е ОБИДНО, ТО Е ЛЪЖАТА В ОЧИТЕ, КОЯТО КМЕТЪТ МИ НАНЕСЕ! Аз не предприемах мерки, доверявайки му се ДО ПОСЛЕДНО!! СЛЕД ТОВА МЕ ПУСКАШЕ НА ЗОЯ МЕСЬОВА… НЕ МИ ПУКА ЗА МАТЕРИАЛНОТО, РАЗБЕРЕТЕ – АЗ СЪМ ДУХОВЕН ЧОВЕК И ПАРИ ВИНАГИ МОГА ДА ИЗКАРАМ…

Деца, няма да ВИ забравя, но аз съм дотук с Якоруда! Благодаря.“

.

Още снимки от срутения имот на Светослав в Якоруда и коментари за това, което го е сполетяло.

11054365_10153168967251228_4847079603822691796_n

„Дървената къщичка, срутена със съдействието на г-жа Зоя Месьова, и се надявам, че е горда от постъпката си! 18.03.2015 г.“ – пише Светослав за тази снимка.
.
11071587_10153168965601228_1896555193028547304_n
„Мама в малката дървена стаичка-кухня – единствена кухня за нея. От къщата има на разположение само една стая…“ази снимка е направена преди време, майката на г-н Похлупков е починала – б.р.)
.

1

„Онзи ден изкарах Мариан Асьов на Републиканско по ски на Боровец за купа Попангелов, таман исках да му направя клип и звъни телефонът, всичко отиде на вятъра, защото снимах с телефона. Обаждат се, че трябва бързо да съм в Якоруда, че ще ме бутат… Кое е по-важно за мен – състезанието или, че някоя метреса ще ме бута…?“ – споделя още Светослав в социалната мрежа.

Желаем искрено на Светослав Похлупков да получи все някой ден възмездие за това, което го е сполетяло, както и подкрепа от всички граждани на Якоруда, които биха искали хора като него да продължат да помагат за развитието на техните деца.

.

Еврочикаго

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

* Ето за какво информира преди време сайтът Infomreja.bg: „В разгара на зимата германецът Килиян Либал, който е в тесни контакти с треньора на детския отбор по ски на гр. Якоруда – Светослав Похлупков, изненада децата, като замени мизерния им ски екип с модерна екипировка. Либал дари чрез фирма EEProGmbH 1500 евро за развитието на спорта в планинския град.“

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.