2024-04-25

1 thought on “Знаков 14 февруари

  1. Свети Валентине,

    Обръщам се към теб, защото ми се чини, че Св. Трифон със своята експанзионистична политика завладява все повече територия на 14 февруари. Докато ти наивно се мъчиш да ни се промотираш, като насаждаш уважение и любов между ближните, Свети Трифон Зарезан действа директно – впива поглед в очите ни, полюшва се и пита: „Ти мен уважаваш ли ме?“ И става все по-уважително. Най-уважителните му последователи спират към 3 промила.

    Науката, другият път към себепознанието освен религията, неволно ти помага, Св. Валентине. Световната здравна организация отсече, че любовта е болест на здравата психика и само чудото на вярата (Бог е любов!) помага. Като разбрах, че съм болен, веднага поисках 20 дни болнични, но джипито се оказа традиционалист и ми препоръча да се обърна за помощ към Трифон.

    Точно медицината е напът да сложи край на тази болест – любовната мъка с лечение, което разглежда симптомите й като нарко- или алкохолна зависимост. Щатски учени от университета във Финикс, Аризона, са на финалната права да синтезират хапче, наподобяващо антидепресант, което ще изцерява разбити сърца, осведоми ни сп. „Ню сайънс“.

    Също като ганджата и ракийката, и любовното чувство активира онези участъци от мозъка, които отговарят за удоволствието. И когато „източниците на щастието“ изчезнат, липсата им може да съсипе хората физически и емоционално.

    Но това вече са американски лиготии. Ние си знаем – когато Св. Валентин ви разбие сърцето, молете се на Св. Трифон за изцеление. Той го прави безотказно.

    Лошото е, че винаги заменя сърдечната болка с главоболие…

    Чавдар Цолов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *