2024-03-28

1 thought on “Порошенко плаши с военно положение в Украйна

  1. „Късно снощи завърши заседанието на контактната група за Украйна, която трябваше да подготви проект на споразумение, за чието подписване днес се очакват в Минск руският президент Владимир Путин, украинският президент Петро Порошенко, германската канцлерка Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд.
    В столицата на Беларус последният кръг на подготвителните преговори продължи два часа, след което бе обявена почивка, но после преговарящите не се върнаха. Представител на сепаратистите каза, че на украинската страна е бил връчен пакет от мерки за урегулиране на положението в Донбас. Украинците обещали да дадат отговор след почивката, но неизвестно защо Киев запазил мълчание. Нито една страна не пожела да коментира резултата от преговорите.
    Руската агенция ТАСС се позова на анонимен източник, според който вече е съгласуван план за прекратяване на огъня и за извеждане от конфликтната зона на тежките оръжия. Представител на т. нар. Луганска народна република каза по-късно, че преговорите ще продължат днес до пристигането на „голяма четворка”.“

    http://www.segabg.com/article.php?id=738469

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *