Home » Авторски страници, българи зад граница

Поли Генова гостува на Българското училище към посолството в Лондон

2015.02.13 Няма коментари
Spread the love

P1000791

На 11 февруари т.г. на гости в Българското училище към Посолството ни в Лондон бе една от най-любимите български изпълнителки – певицата Поли Генова. В зимната лондонска вечер тя влезе в класната ни стая с пролетна усмивка и в косите й сякаш имаше къс от цъфнала вишня.

P1000794

Няма по-голям стимул за българчетата в чужбина от това, да могат с ръка и сърце да се докоснат до големите таланти на България. Накичени край Поли, децата превъзбудено молеха за автографи, които да станат част и от техните биографии.

P1000799

Този ден имахме занимания с 5 и 6 клас и Поли ни помогна за пореден път да запеем заедно нейната прекрасна песен “На инат”, с която тя представи България на конкурса за песен на Евровизията. Не е лесна песента, нито като музика, нито като текст, но децата я харесват и я пеят с желание. Искаме да я овладеем майсторски за тържествения ни концерт по случай 24 май. Репетициите продължават!

Благодарим ти, Поли, за вниманието, за отделеното време, за лъчезарната ти усмивка, за готовността да работиш с деца и за деца.

P1000792

Само преди ден Поли празнува рождения си ден, но всъщност с присъствието си тя направи подарък на нас, а ние я дарихме само с обичта си (и разбира се с един филм за историята на училището ни и още един за историята на нашата Асоциация на българските училища в чужбина).

Това са празници за децата на България… Значи, че са празници и на България.

 

Снежина Мечева,

директор на Българското училище към посолството ни в Лондон,
говорител на АБУЧ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.