Home » Авторски страници

В подкрепа на КИЦ “Босилеград” и Иван Николов

2015.02.19 Няма коментари
Spread the love

Редакцията на Eurochicago.com и Асоциацията на българите по света категорично не приемат оповестеното в някои медии (вж. тук) отношение на официални български институции към Българския Културно-информационен център в Босилеград и неговия председател, изявения български общественик, правозащитник, поет и публицист Иван Николов.

Още от времето на своето създаване през 1998 г. КИЦ – Босилеград под председателството на Иван Николов е огнище на българската култура и идентичност в Западните Покрайнини, независимо от притесненията от страна на режима на Слободан Милошевич, на чужди и свои зложелатели.

В течение на повече от 15 години центърът, ръководен от Иван Николов, развива усилена обществена и културна дейност в защита на българското национално малцинство в Сърбия, за укрепването на неговата българска култура и самосъзнание.

Подписали:

Редакцията на Eurochicago.com
проф. Пламен Павлов за Асоциацията на българите по света

KICBosilegrad_001

Бел.ред:  Още по темата вж. тук: “Кой кой е и за какво се бори в Босилеград”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.