Home » Авторски страници, политика

Кожно-венерическо решение

2015.02.06 Няма коментари
Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Искаш да работиш в кухнята на някоя кръчма? Бягай да си вадиш документи. Освен стандартния набор от свидетелства за съдимост, образование, опит… ще ти се наложи да се снабдиш със здравна книжка и да докажеш, че си здрав. Няма как да си болен от всевъзможни заразни напасти или пък да си накичен с кожно-венерически аксесоари, и в същото време да бачкаш в кухнята, ако ще и на най-долната гостилница.

Въпросът е сериозен. Обикновен прост мияч на съдове да си – трябва да си изряден! Орди проверяващи и контролиращи държавни комисии, инспекции, агенции кръжат и дебнат да те хванат в издънка. Ако обаче не си падаш много-много по хигиената и нямаш проблеми с антисанитарията, спокойно можеш да се цаниш за дупетат, прокурор, съдия, министър или друг ръководен кадър на държавната хранилка. Не ти трябва здравна книжка. Може да си прояден и изгнил отвътре и отвън, да си в последен стадий на корупционен сифилис. Проблем няма. Не само, че никой няма да те проверява, но дори ще ти замазват язвите. Тебеподобните ще си затварят очите, ти също ще се правиш, че не виждаш триперливите си колеги.

Искаш да работиш в кухнята на Държавата? Докажи, че си болен! От алчност, наглост и човеконенавистност. Колкото повече мразиш собствения си народ, толкова по-високо ще се издигнеш. Покажеш ли майсторлък в лъжите и обтекаемите алабализми, порастваш в кариерата – започваш сам да забъркваш манджите. Едни от най-добрите майстори-готвачи на бълвочи са събрани в сборния отбор на дупетатите, неясно защо назован „Народно събрание”.

Ето ви пресен пример за тяхното взаимодействие с колегите им от венерическия диспансер „Министерски съвет”:

В брой 7 на „Бандитостански вестник” от 27.01.2015 г. четем: „Решение за одобряване на Актуализирана стратегия за продължаване на реформата в съдебната система”. НС одобрява решение № 825 на МС… и смята:

„Да продължи повишаването на качеството и ефективността на модела на Висшия съдебен съвет, като постоянно действащ орган”. Въх!!!

„Да се засили ролята на Инспектората към ВСС за гарантиране на независимостта и отговорността на съдебната власт”. Ох!!!

„Да се завишат изискванията към магистратите, които кандидатстват за административни ръководители”. Ауу!!!

„Да не се допуска членство на магистрати в организации с непубличен характер”. Бре!!!

Хайде, престанете да се хилите. Да погледнем сериозно на докюмента. Оказва се, че съществува такова нящо, като „реформа в съдебната система”! Потресен съм, как може несъществуващото да се продължи, че дори имало и стратегия за изкуственото дишане, която пък била актуализирана, и цялата тази абракадабра е одобрена от НС!?! Ей на това му викам аз майсторлък! Истински шедьовър, наблъскан с пионерско-комсомолски пожелания:

„Да продължи! Да се засили! Да се завишат! Да не се допуска!”. Вкусно, нали? Ужас ужасен. Съдебната власт била независима и отговорна и само лекинко ще засилим ролята на Инспектората към ВСС, за да гарантираме небивалиците. Той пък, ВСС бил качествен и ефективен, и ще се продължи повишаването им! Величаво звучи и завишаването на изискванията към магистратите, кандидатстващи за административни ръководители. Преведено и конкретизирано това означава скок в цените. Ако до вчера си могъл да си купиш мястото с 300 000 евро, утре ще са ти нужни 600 000 или повече. Страшно няма, после ще си ги избият от поръчкови дела – просто ще актуализират размера на рушветите.

Четвъртата фантасмагория от Решението не отстъпва по дебилизъм на предходните три. Как, за Бога, да не допуснем членство на кривосъдници в организации с непубличен характер?! И що е то непублична организация? Частен, затворен порно клуб, секс дружинка, клуб по интереси на садо-мазохисти? ДОПГ (държавна организирана престъпна група) каква е, публична или непублична? А кой инфантил роди трагикомичното „да не се допуска!”? Всеки треторазряден кретен би скалъпил нещо по-свястно и достоверно. Тъжно.

От 25 години паразитите смучат кръвта ни, но преди поне се напрягаха да украсяват лъжите си, да им навържат панделки и финтифлюшки. Сегашните червеи, обаче, или са тъпи като пирони, или са го подкарали през просото. Хич не си дават зор. Сякаш си знаят, че са обречени. Наясно са, че са болни от ужасна проказа, но още повече ги е страх от лекарството. Защото то, макар и да има различни търговски наименования – справедливост, възмездие, отмъщение… води до един и същ краен ефект. Удар право в сърцето, тоест в джоба на Борисовци, Станишевци, Догановци, Костовци, Първановци, Цацаровци… и други подобни видни представители на кожно-венерическия диспансер.

.

Ивайло Зартов,

28 януари 2015 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.