Home » Авторски страници

Арт фото фонд ще подпомага културни проекти

2015.01.08 Няма коментари
Spread the love

Untitled1

АртФотоФонд е програма за професионална фотографска подкрепа на иновативни проекти в обществена полза чрез а) тяхното фото заснемане и представяне на широката общественост по един творчески и провокативен начин, и/ли чрез б) включването на фотографското изкуство в самата творческа концепция, в случая на интердисциплинарни културни проекти.

Целта на фонда е да подпомага организации и граждански инициативи в популяризирането на вълнуващи и обществено значими техни идеи и проекти от сферата на културата и изкуствата, образованието, спорта, опазването на околната среда и др.

АртФотоФонд ще подпомага безплатно културни проекти.

artphotofond_work11

АртФотоФонд е един от само 16-те проекта, които се конкурираха със 121 предложения и се пребориха за подкрепата на новия Фонд на София за иновации в културата, съфинансиран от Столична община и от бизнес организации. Договорите за подкрепа бяха връчени на 26 ноември 2014 г. от кмета на София Йорданка Фандъкова, зам.-министъра на образованието проф. Костадинов, председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков и др.

АртФотоФондът е програма на фотографа Здравко Йончев. Един от големите му самостоятелни проекти в последната година е художественото заснемане на старите минерални бани в София, последвано от няколко тематични онлайн публикации и изложба в галерията на открито пред Народния театър „Иван Вазов“, в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата. През последните години Здравко Йончев работи като фотограф и по редица други проекти.

Неправителствени организации и индивидуални лица вече могат да кандидатстват със свои проекти на сайта на фотографа zdravkoyonchev.wordpress.com. Всеки иновативен проект с идея, важна за българското общество, кандидатствал и спечелил подкрепа от АртФотоФонд, ще получи безплатно заснемане на събитието по проекта или на други, пряко свързани с реализацията му дейности, нуждаещи се от арт фото услуги.

 

Здравко Йончев

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.