Home » Авторски страници

АСС “Анна Политковская” до Ранобудните студенти

2014.12.05 Един коментар
Spread the love

Асоциацията на свободното слово “Анна Политковская” се обърна днес чрез медиите до “Ранобудните студенти”, за да изрази подкрепата си за техния протест пред Ректората на СУ “Св. Климент Охридски” в София, за смяна на олигархическия модел на управление на страната. „Ранобудните студенти” организират пореден протест срещу назначаването на Волен Сидеров за заместник-председател на парламентарната комисия по външна политика, избирането на Делян Пеевски за член на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм, и избирането на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по културата и медиите. Протестът е насрочен за 18.00 ч. българско днес пред централния вход на университета.

Следва текстът на обръщението до Ранобудните студенти.

Untitled1

Т Е Л Е Г Р А М А

Асоциация на свободното слово “Анна Политковская” подкрепя Ранобудните студенти в протеста днес пред Ректората на СУ “Климент Охридски”. България живее във време, когато трябва да се чуе гласа на младите образовани българи с категоричните искания за смяна на олигархичния модел на управление на държавата ни – член на Европейската общност.

Когато емблематичният за съвременната българска култура Главен режисьор на Народния театър “Иван Вазов” Александър Морфов излезе на улицата със своята протестна оставка от върховия държавен български театър, всички българи чуха неговите думи разобличаващи премълчаваните от политиците истини за дълбокото загниване на цялата ни политическа система: “Проблемът не е в Слави Бинев, а в цялата тази организация, като знаем кой стои на върха – премиерът ни Бойко Борисов, за когото американското посолство каза, че е мутра, че е контрабандист на амфетамини, че е в незаконни фабрики за цигари и какво ли не още… Бедният неук и нещастен човек се манипулира по-лесно – да го доведат до кебапчета, ракия и чалга, за да могат да го докарат до урните и да гласува както те искат. Всяка една диктатура – от Хитлер до Чан Кайши и Сталин, първото нещо беше тя да се разправи с интелигенцията. За обикновения човек Бойко Борисов може да е Крали Марко и Индже войвода, но е достатъчно всеки умен гимназист да му чуе две изречения, за да разбере кой е той…”

Уважаеми Ранобудни студенти, чуйте Александър Морфов: “Сега съм сигурен, че ще започнат маневри, ще се намерят хора от правителството и парламента, които да яхнат народното недоволство. Но когато излезе решението за Слави Бинев, никой в парламента не протестира, това е истината.”

Млади приятели, БДЕТЕ и знайте, че България сега вази гледа!

 

Обществен съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”

Петър Пенчев – инженер-математик, Атанас Чобанов – публицист и журналист в Париж-Франция, Павел Антонов – доктор по социална география, Великобритания, Петър Стаматов – гл. редактор на www.Eurochicago.com – САЩ, Елена Кръстева – преводач, Николай Говедаров – координатор на БАП, Константин Дичев – еколог

One Comment »

  • Mariana said:

    “Следвайки примера на главния режисьор Александър Морфов, цялата трупа на Народния театър “Иван Вазов” е готова да подаде колективна оставка, ако Слави Бинев остане председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание. Това заявяват актьорите в отворено писмо, публикувано на сайта на театъра.
    “Чрез пресконференцията, която даде в парламента, г-н С. Бинев само доказа, че е на дълбоко погрешен път, считайки, че може да управлява българската култура и медии. Култура не се управлява – тя се подкрепя. Всеки, който иска да управлява културата, обрича държавата на провал и съдейства за нейната разруха. Законотворчеството, от което се нуждаем в тази сфера, изисква пълен политически консенсус, а г-н С.Бинев е проводник на конфронтацията и силовите методи, които тук са просто нонсенс. А и липсата на каквито и да са познания за културната ни практика прави нещата да изглеждат зловещи и безнадеждни”, гласи то.
    Политиката на прехода изключи културата от перспективата за развитие на държавата, а тя самата е пред разпад, пишат театралите. “Изборът на Слави Бинев е фрапираща стъпка в посока на унищожаване на българския дух.” Те призовават той да се оттегли, или в противен случай Народното събрание да закрие комисията по култура и медии. Уличните протести не са добра перспектива, но ние нямаме какво повече да губим, пишат те.”

    http://www.segabg.com/article.php?id=729036

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.