Home » Авторски страници

Лекция на Севастийския митрополит Теодосий за положението на християните в Близкия Изток

2014.12.08 Няма коментари
Spread the love
Севастийският митрополит Теодосий. Снимка: Мesbg.org

Севастийският митрополит Теодосий. Снимка: Мesbg.org

На 9 декември, вторник, от 18.30 ч. местно време, в зала “Киев” на парк-хотел “Москва” в София Негово Високопреосвещенство Теодосий (Аталла Хана), Митрополит на Севастия в Православната църква на Йерусалим, ще изнесе лекция на тема:

“Близкият Изток – Хилядолетната люлка на Християнството и новата заплаха от прогонването на коренното християнско население”.

Митрополитът на Севастия в Православната църква на Йерусалим Теодосий (Аталла Хана) е вторият палестинец, който заема позицията на архиепископ в историята на този диоцез. Православната църква на Йерусалим е най-старата християнска и православна църква в света.

След лекцията ще се проведе и дискусия за тероризма и насилието в Близкия изток. Организатори на лекцията и дискусията са Българо-арабският културен център и Центърът за близкоизточни изследвания.

 

Румен Дечев

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.