Home » Е-Списание

Черният петък

2014.11.29 Няма коментари
Spread the love

1417166950_9_559x

Преди години повечето магазини в САЩ бяха затворени за Деня на благодарността, за да стимулират хората да седнат със своите семейства и близки на празничните трапези. Но от година на година търговските вериги, стремящи се естествено към колкото се може повече клиенти, отварят врати все по-рано и по-рано в т.нар. Черен петък, а някои даже работят и през цялата нощ в четвъртък срещу петък.

Тълпа купувачи в Walmart. Фейърфакс, Вирджиния.

Тълпа купувачи в Walmart. Фейърфакс, Вирджиния

Много магазини в страната отговориха тази година преди полунощ. Една от най-големите търговски вериги – Macy’s, която е и спонсор на парада за Деня на благодарността, отвори врати още в 18.00 часа в четвъртък и обеща да работи през цялата нощ. А магазините за играчки Toys R Us и веригата за битова техника Best Buy отвориха даже час по-рано.

Милиони американци посетиха и този Черен петък магазините, за да се възползват от големите намаления в цените. Имаше, не за първи път, и лагеруващи на палатки през нощта пред търговските вериги, за да са първи, когато вратите се отворят.

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Тази година в социалните мрежи се появиха призиви за бойкотиране на кампанията за купуване на евтини стоки. Акцията бе подета в  знак на протест срещу решението за неподвеждането под отговорност на белия полицай Уилсън за убийството на чернокожия младеж Браун.

Черният петък обикновено не се разминава без сбивания, скандали и арести. На тазгодишния имаше простреляни, намушкани с нож,  ранени при сбивания, включително и ранени полицаи.
.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.