Home » Избрано, политика

Плевнелиев връчи мандат за правителство на Борисов

2014.11.05 Няма коментари
Spread the love

Президентът Росен Плевнелиев връчи мандат за съставяне на правителство на Бойко Борисов, който бе посочен от ГЕРБ за премиер.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

“Днес имаме още няколко консултации. Утре или ще има правителство, или ще върна мандата”, заяви Бойко Борисов. Той помоли ДПС да не гласува за кабинета на ГЕРБ. “Както всички декларират, че са за правителство, на преговорите поставят условия, при които не може да се състави правителство, подчерта лидерът на ГЕРБ. РБ поставят условие за ПФ да участват в правителство. ДПС заявяват, че при участие на ПФ няма да ни подкрепят. БСП също не ни подкрепя. Всички декларират, че искат правителство, а залагат препъни камъни. При условие, че БСП, ББЦ и “Атака” казаха, че няма да подкрепят кабинета, ако не се разберем днес с Патриотичния фронт, няма как да има правителство. Чисто математически”, допълни той.

Бойко Борисов защити номинацията на Владислав Горанов за финансов министър. “Ако е имал нещо да крие с г-н Пеевски, е нямало да пие кафе. Всеки от нас е можело да бъде сниман, докато се разминава в парламента, ръкува, пие кафе.Той участва през цялото време в консултациите”, обясни той. Борисов каза, че е номинирал Ивайло Калфин за социален министър, защото той е вещ в правенето на бюджет и ще е добър мост към еврокомисарите от ПЕС.

“Днес на обяд ми се обади Джефри Ван Орден да ме помоли да се срещна с ББЦ да поговорим за програмата и за евентуална подкрепа”, каза Борисов.

Източник:  в. “Сега”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.