Home » Е-Списание, политика

Пресконференция на ГЕРБ – победители в изборите (звукозапис)

2014.10.10 Няма коментари
Spread the love

buletina_9 Предлагаме ви записи от пресконференцията на ПП ГЕРБ, предавана по БНР.

На нея присъстваха председателят на партията Бойко Борисов и още Цветан Цветанов, Димитър Николов, Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и други.

В залата присъстваха още Лиляна Павлова, Десислава Атанасова, Ивайло Московски, Влади Горанов и техни колеги от ръководството на партията.

Цветан Цветанов направи анализ на изборните резултати. След него говори Бойко Борисов.

Когато цифрите говорят, коментарите са лесни. ГЕРБ е спечелил на тези избори повече от сбора на втората и третата политически сили, каза лидерът на ГЕРБ.

Не е нормално най-голямата дясна партия да има два пъти повече гласове от лявата, подчерта той.

Когато имаме такъв резултат, нормално е да благодариш на тези които са гласували и на структурите, които са работили. С този резултат се опровергават твърдения, че някого го е било страх, заяви Борисов.

“Широка коалиция, в смисъла на това, което в Европа разбират – между десница и левица, се прави, когато това означава голямо мнозинство в парламента. И ако ние имахме над 100 депутати, те имахме примерно, 80, тогава вече хипотезата за едно стабилно управление можеше да съществува.

Сега математическият сбор между първия и втория е 123, което го прави нестабилно мнозинство.
За съжаление, всяка сутрин, вечер, това, което чета като коментари – нашите имена, и нашата партия се поставя в една ситуация, че сме виновни, че сме толкова по-добри от другите на тези избори. Ние такъв резултат дадохме и на европейските избори, ние си бяхме първа политическа сила и на предишните парламентарни избори. Сега от БСП чуваме, че видите ли с ГЕРБ не можело.
Повтарям – нито сме говорили, нито консултации, просто като хипотеза го казвам, защото не можело с ГЕРБ, с ДПС можело. Те просто трябва да си отговорят вътре, в партията, на подобни въпроси и да си изведат необходимите поуки, за което им пожелавам успех, тъй като техният слаб резултат води до нестабилност. България има нужда както от силна дясна партия, така и от силна лява партия”, каза Бойко Борисов за БСП.

„ДПС – за пореден път казвам: Няма нито една организация в ГЕРБ, която би подкрепила подобно решение. Това изчерпва всякакъв коментар оттук нататък по тази тема. Какво ще прави ДПС – ще подкрепя ли, ще бъде ли против е право на тази партия да прецени.

ГЕРБ с подкрепа на ДПС няма да управлява и няма да прави правителство,
по-ясно от това не виждам как да го кажа”, заяви Бойко Борисов.

Той отбеляза, че забелязва крайни решения от български партии и предупреди, че етническият конфликт е нещо, което много бързо може да пламне.

“Искам винаги да имаме едно на ум. Слушах изказванията и предизборните речи в Турция и, ако ДПС не си направи извода, че с подобни действия създава проблем в етническата толерантност, това ще бъде за тяхна сметка”, заяви Борисов. Според него гарант за етническия мир е, ако повече мюсюлмани гласуват за повече партии. /Vesti.bg/

Следва почти пълен запис от пресконференцията, която бе предавана по “Хоризонт”. За съжаление в 11:00 ч. от БНР прекъснаха прякото предаване на пресконференцията, за да ни съобщят в новините… какво говори Борисов на пресконференцията. (Записът е разделен на 5 части за по-лесно зареждане на звуковите файлове.)

.
1.


.
2.


.
3.


.
4.


.
5.

.
.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.