Home » Авторски страници

Продължава дарителската кампания за паметника на Петрова нива

2014.10.23 Няма коментари
Spread the love

Продължава набирането на средства за реставрация на историческия паметник на Илинденско-Преображенското въстание в местността Петрова нива. За започване на спасителния ремонт са нужни още 30 000 лв. – се казва в съвместно обръщение на Община Малко Търново и местния исторически музей “Проф. Александър Фол”.

Надписът на паметника на Петрова нива. Снимка: blog.raskoll.com

Надписът на паметника на Петрова нива. Снимка: blog.raskoll.com

Продължава набирането на средства, с които да бъде възстановен рушащият се паметник на Илинденско-Преображенското въстание в местността Петрова нива край Малко Търново. От необходимите 70 хиляди лева с помощта на родолюбиви българи вече са събрани 40 хиляди, а организаторите на благотворителната кампания се надяват за следващата година Илинденско- Преображенското въстание да бъде отбелязано пред напълно реновирания монумент.

Инициативата на местния исторически музей „Проф. Александър Фол“ и общинската администрация на Малко Търново ще продължи до събирането на пълната сума, необходима за ремонта. За да е напълно прозрачно набирането на средства и за максимален контрол на постъпленията, дарения се приемат по банкова сметка и чрез открития наскоро DMS номер. Така по всяко време може да се даде информация какви пари са постъпили за инициативата.

Паметникът на Илинденско-Преображенското въстание е определен от Министерството на културата за недвижима културна ценност с категория „национално значение“, но до момента институцията се е ангажирала единствено с осигуряване на финансова подкрепа за изработването на инвестиционния проект.

Желаещите да помогнат в спасяването на историческия паметник могат да направят това с кратко съобщение DMS PETROVA NIVA на номер 17 777 на стойност 1 лв. към всички мобилни оператори в България.

Дарителска сметка:

ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ “ПРОФ. АЛЕКСАНДЪР ФОЛ”
БУЛСТАТ: 102826129
IBAN: BG05UNCR70003119850362
BIC: UNCR
БАНКА УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

 

Община Малко Търново

Исторически музей “Проф. Александър Фол”

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.