Home » Избрано

Близнашки дава концесии на фирми с 2 лв. капитал

2014.09.14 Няма коментари
Spread the love

Странни концесионни договори подписва служебното правителство на Георги Близнашки. Възползвайки се от липсата на контрол от действащ парламент, кабинетът издаде 4 разрешения за добив на подземни богатства. През следващите 3 години малката фирма „Мин Индъстри“ ЕООД ще търси твърди горива на площите  „Балша“ и „Балша – Изток“, намиращи се в София и Софийска област. Седалището на „Мин Индъстри“ е в апартамент, а капиталът й е от 2 лв. – пише ВРost.bg

Снимка: BNews.bg

Снимка: BNews.bg

През следващите 3 години, малката фирма „Мин Индъстри“ ЕООД ще търси твърди горива на площите „Балша“ и „Балша – Изток“, намиращи се в София и Софийска област. Собственикът на търговското дружество се ангажира да похарчи почти 109 бона – 94 000 лв. за търсещо-проучвателни работи и още 9 400 лв. за опазване на околната среда и рекултивация на почвата.

Не е ясно откъде фирмата ще намери тези средства, след като капиталът и е от 2 (два ) лева, а седалището й е в апартамент в панелка в столичния квартал „Красно село“. Проверка на BPost.bg показа, че собственик на „Мин индъстри“ е Петко Методиев Николов.

Твърде съмнителна е и другата концесия, одобрена на днешното заседание на правителството За срок от 2 години „Фарес БГ“ ЕООД ще търси минерали в площта „Ерекриборун край Ардино.“ Минималният размер инвестицията е 60 000 лв.

Проверка на BPost.bg установи, че собственик дружеството е двойният гражданин Есмер Мемет. Наскоро той е получил статут на постоянно пребиваващ в страната. Капиталът на „Фарес БГ“ е едва 1000 лв., а седалището е… в Студентски град.

Две разрешения за по 6 м. получава „Автомагистрали – Черно море“ АД за проучване на строителни материали в площите „Хитрино-3“ и „Хитрино-4“ край Шумен. През следващите 20 г., „Кариери Пазарджик“ ООД пък ще добива пясък и чакъл от находище „Рибарниците“. Очакваните приходине за държавата са 1,3 млн. лв. (без ДДС).

„Пирин-Мрамор“ АД ще добива скалнооблицовъчни материали за срок от 35 г., от находище „Лиляново“. – участък „Тремощица“. Дадено беше и разрешение фалиралата „Мизия“ АД да прехвърли на „Ником-97“ АД правата си по концесията за добив на строителни материали от находище „Таньова могила“.

Източник: ВРost.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.