Home » Е-Списание

Горски стражари разкриват как действа дървената мафия (видео)

2014.09.09 Няма коментари
Spread the love

Горски стражари разкриват как действа дървената мафия. Свидетелства за корупция и чадъри от властта над обръчи от фирми

Пред репортер на Биволъ са проговорили бивши служители на специализираното звено “Горска стража” към Изпълнителната агенция по горите. Тези служители от години се борят с незаконната сеч, бракониерството, горската мафия и корупцията в системата на държавните горски стопанства в България. Заради това, че съвестно и отговорно са си изпълнявали задълженията, за награда те са били… съкратени. Пред Биволъ тези мъже открито разказват с директно назоваване на конкретни имена за начините, по които се унищожава българската гора и как тя става плячка за алчни висшестоящи държавници. Служителите говорят и за натиска, който е бил упражняван над тях да прикриват престъпления, когато заловят бракониери, близки до властта.

Видеозапис с част от разговора на репортера на Биволъ с горските стражари е качен в You Tube. Изданието е направило разследване, резултатите от което ще публикува в близките дни.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.